SR

Studentenraad

Bestuursbeurzen op de schop

Student zijn in Amsterdam betekent studeren, sporten, van cultuur genieten en gezelligheid, met studiegenoten of andere studenten. Voor al deze zaken zijn er studie- en studentenverenigingen waar jaarlijks een aantal studenten de verantwoordelijkheid nemen om de vereniging te besturen. Om de besturen van verenigingen tegemoet te komen bestaat de ‘regeling Bestuursbeurzen’, en die gaat op de schop!

De VU, UvA en HvA willen met een gezamenlijke regeling over bestuursbeurzen komen, zodat het meer duidelijkheid over de voorwaarden en verdeling voor studenten in Amsterdam schept. Tot nu toe was de regeling van de UvA het ruimste van allen, en het is nog maar de vraag of dat zo blijft.

De Centrale Studentenraad (CSR) heeft de afgelopen tijd al actief contact onderhouden met ASVA Studentenunie, de Amsterdamse Kamer van Verenigingen, studie- en studentenverenigingen. Zo is er vorige maand een simulatie georganiseerd waarbij bestuursleden van verenigingen in een simulatie zelf met het bestuur van de universiteit moesten onderhandelen. Nu gaat de CSR in gesprek met vertegenwoordigers van de universiteiten en hogeschool om te bespreken wat acceptabel is en wat niet. Uiteindelijk zullen de studentenraad van de UvA, van de VU en de HvA afzonderlijk van elkaar met de nieuwe regeling moeten instemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.