Studentenraad

Beste studenten,

Zoals jullie weten gebeurt er de afgelopen tijd veel op onze faculteit, en gaat er nog veel gebeuren. Eerder vertelden we jullie al over het vertrek van de oude decaan, Edgar Du Perron. Het moment waarop duidelijk wordt wie hem gaat vervangen is bijna daar. Dan horen we graag wat jullie van de nieuwe decaan vinden, of vragen hebben, of dringende opmerkingen die jullie de nieuwe opperbaas willen meegeven. Maar even geduld dus nog.

De wisseling van de wacht op het hoogste niveau van onze faculteit is evenwel niet het enige dat er te gebeuren staat. Er moet ook bezuinigd worden. Veel bezuinigd worden. Hiervoor zijn enkele plannen geformuleerd die nu binnen de faculteit circuleren, maar zoals nog te vaak gebeurt lijkt ook hier de toekomst van onze faculteit iets te zijn waar maar een select groepje zich mee bezighoudt. Dat willen wij veranderen.

Bijgevoegd tref je de volledige bezuinigingsplannen aan; en, voor de immer drukke, ambitieuze, aan de weg timmerende, met buitenuniversitaire zaken gepreoccupeerde rechtenstudent, hebben wij ook een samenvatting van dit alles gemaakt, die je ook bijgevoegd aantreft. Wij vragen de rechtenstudent even de das los te knopen, achterover te gaan zitten, de carrièrebeslissende miljoenenacquisitie een ogenblik te laten voor wat die is, te stoppen met het dichttimmeren van de algemene voorwaarden voor een willekeurig maar bovengemiddeld betalend MKB-bedrijf uit de provincie, voor eens dat verrekte wetboek terzijde te schuiven – en je, al is het maar enkele ogenblikken, te bekommeren om de toekomst van onze faculteit.

Als je iets niet snapt, of het juist heel goed snapt en er een duidelijk (on)genoegen over wilt uiten, dan vernemen wij dat graag. Kom bij ons langs, email ons, bel ons. Deze opmerkingen willen wij bundelen en aan de nieuwe decaan overhandigen. Is het verloop van het bezuinigingsproces iets duidelijker, dan zullen wij ook werkgroepen en een grotere bijeenkomst organiseren om de plannen uit te leggen, en aan studenten te vragen wat zij daarvan vinden. Maar om onze eigen mening te vormen, en om de nieuwe decaan te laten weten hoe er over de huidige plannen gedacht wordt, hebben we nú al jullie opmerkingen nodig. Dus alsjeblieft, komt allen en overspoel ons met jullie zorgen.

Met vriendelijke, doch enigszins bezorgde groeten,

Lodewijk van Eeden,

Facultaire studentenraad

2015-11-30 Startdocument facultaire discussie reorganisatie Faculteit der Rechtsgeleerdheid – medewerkers

Samenvatting bezuinigingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.