Studentenraad

Blog: Aanvullende toegangseisen bij masterstudies

De laatste weken is de raad druk bezig geweest met de nieuwe toelatingseisen bij een aantal masterstudies. Door het afschaffen van de doorstroommasters mogen er nu meer eisen worden gesteld aan de instromende studenten. Het directieteam heeft deze mogelijkheid benut. Volgens de plannen moeten studenten minimaal een 6,5 gemiddeld hebben gehaald en hun bachelor binnen vier jaar hebben afgerond om toegelaten te worden tot de masters Biomedical Sciences en Biological Sciences.

Een probleem dat bij deze twee masters speelt is dat de opleidingen de afgelopen jaren een groei hebben doorgemaakt, waardoor de masterstudies niet genoeg capaciteit hebben om deze groei op te vangen. Ook schrijven er zich bij de neurotracks van Biomedical Sciences veel studenten in die later alsnog uitwijken naar een andere universiteit. Het faculteitsbestuur wil deze nieuwe eisen daarom graag gebruiken om de instroom te beperken. Volgens de raad streeft dit echter het doel van deze aanvullende eisen voorbij, omdat deze eisen oorspronkelijk bedoeld zijn om opleidingen te profileren en te onderscheiden van andere opleidingen.

Afgelopen week is er een bestuurlijk overleg geweest waarin de raad de ingewikkelde discussie die hier de afgelopen weken over is geweest heeft doorgezet. Hier is ook een toezegging gekomen dat studenten waar twijfel over bestaat (op basis van de aanvullende eisen) niet meteen afgewezen zullen worden, maar eerst een intakegesprek zullen krijgen, op basis waarvan er een besluit genomen zal worden. Hoe deze toezegging precies vorm zal krijgen zal komende week duidelijk worden.

Heb je vragen of opmerkingen? Mail het hoofd van taakgroep Masters, Financiƫn en Onderzoek (MFO) : Jonathan (jonathan.beekman@studentenraad.nl) of kom langs bij de raadskamer, A1.26.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.