Studentenraad

Buitenlandse studenten op de FNWI

In de blog van vorige week kwam het al naar voren: internationalisering is big business en de UvA wil er groots op inzetten. In deze big business ziet de studentenraad de internationalisering twee kanten op gaat. De UvA stuurt niet alleen ambitieuze studenten naar het buitenland, maar trekt ook graag studenten aan die uit andere landen komen, om zo een betere plek te krijgen in de internationale universiteitsgemeenschap.

De raad vraagt zich af of deze tweede groep studenten niet een beetje vergeten worden op de FNWI. In het verleden zijn tegenstrijdige verhalen vernomen over buitenlandse studenten. Tussen de verschillende opleidingen zijn er grote verschillen te vinden in hun buitenlandbeleid: waar de ene opleiding zegt dat hun buitenlandse studenten subliem worden opgevangen, ziet een andere dat hun buitenlandse studenten verstrikt raken in een web van onduidelijkheden, waardoor zij niet goed bij de academische gemeenschap betrokken worden.

Om deze reden heeft de studentenraad het dossier buitenlandse studenten geopend om te kijken of er inderdaad problemen zijn voor buitenlandse studenten als zij zich bij de UvA voegen, of dat het eigenlijk allemaal goed geregeld is.

Essentieel voor het begrijpen van de buitenlandse student is natuurlijk dat wij ook met deze mensen praten en niet alleen maar geruchten van Nederlandse studenten oppakken. Een probleem waar wij als studentenraad tegen aan lopen, is het feit dat de buitenlandse student op de FNWI moeilijk te vinden of bereiken zijn. Wij willen jullie dan ook graag het volgende vragen:

Ken jij buitenlandse studenten? En denk je dat hij/zij wil helpen om de verschillende zaken die spelen bij buitenlandse studenten op de FNWI? Kijk dan of je ons met hem/haar in contact kan brengen, bijvoorbeeld door een mail te sturen naar  gerben.ijntema@studentenraad.nl of een keer langs te komen in de raadskamer van de studentenraad (A1.26).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.