Studentenraad

Blog: Administratieklachten

Administratie, registratie en wachten?

Achter de faculteit gaat een heleboel administratie schuil. Van het registreren van cijfers tot aan het betalen van collegegeld – er zijn flink veel mensen wiens dagelijkse bezigheid het regelen van de administratie van de FNWI en de UvA is. Het is een grote kostenpost en zo nu en dan ook een groot hoofdpijndossier voor de bestuurders van de faculteit. Voor studenten leidt de administratie helaas soms ook tot hoofdpijn of frustaties: Cijfers die te laat verschijnen, vakcodes die niet kloppen, gepruts met inschrijvingen – Iedereen maakt het wel eens mee tijdens zijn studie. De FSR besteedt hier veel aandacht aan.

Samenwerking met de VU

Voor de samenwerkende opleidingen zijn de administratiesystemen extra complex. Op de UvA wordt SIS gebruikt, terwijl de VU het systeem SAP gebruikt. Het moment waarop studenten zich kunnen aanmelden wordt afgestemd tussen de faculteiten die samenwerken. Op het laatste bestuurlijk overleg van de FSR met de decaan, op 19 mei, gaf het directieteam aan te denken dat studenten weinig meer merken van de afstemming die nodig is voor de samenwerkende opleidingen. De FSR zal dit de aankomende tijd dan ook nog scherp in de gaten houden en hoort het graag als jij nog onregelmatigheden ervaart.

Datanose

Datanose is ooit ontwikkeld voor studenten en docenten van de FNWI. Omdat zij er zo enthousiast over zijn overweegt de faculteit Datanose verder gaan uitbreiden, onder andere naar de VU. Met behulp van Datanose zouden vakaanmelding dan ook veel soepeler moeten verlopen, omdat je je als UvA-student via Datanose automatisch kan inschrijven voor vakken aan de VU en vice versa. Hier wordt door de faculteit momenteel mee geëxperimenteerd.

Waar kun je met je klachten terecht?

Voor de FSR zal dit een onderwerp van aandacht blijven, omdat we denken dat alle problemen niet in één keer opgelost kunnen worden. Je kunt dus altijd bij de FSR terecht met vragen over dit onderwerp, via fnwi@studentenraad.nl of door langs te komen in de raadskamer in A1.26.

De FSR vindt dit onderwerp zo belangrijk, dat er zelfs een actie wordt georganiseerd. In de laatste tentamenweek en het einde van de laatste projectmaand zal de FSR in de hal beneden klachten, vragen en ervaringen verzamelen. Hou voor details over deze actie de blog en de Facebook in de gaten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.