Studentenraad

Blog: De laatste drie maanden...

De raad heeft (bijna) zijn eerste drie maanden erop zitten. Het was een roerige, maar leuke tijd. Veel van de dingen die de raad gedaan heeft, hebben te maken met de mogelijke fusie met de bètafaculteiten van de VU. Toch heeft de raad ook enkele andere, belangrijke dossiers behandeld. Nu is natuurlijk de vraag die onmiddellijk door jouw hoofd schiet: Heeft de FSR ook al wat bereikt? Hieronder een paar dingen.

Evaluatie samenvoeging scheikunde

Vanaf 1 februari 2012 wordt de opleiding Scheikunde samen met de VU aangeboden. Dit is niet helemaal, of helemaal niet, zonder slag of stoot verlopen. Gelukkig gaat het nu al een stuk beter. De FSR vindt het belangrijk dat dit proces geëvalueerd wordt. Dit is bij de decaan aangekaart en er wordt nu gezocht naar een extern iemand die dit kan uitvoeren. We zijn erg benieuwd naar de uitkomst van de evaluatie!

Surveillanceprotocol

Zoals je allicht hebt gezien op dit filmpje, bleek dat de tentamens bij de UvA soms gebrekkig worden gesurveilleerd. Vervelend, want fraude die aan het licht komt is een schaduw op alle diploma’s. De FSR heeft vorig jaar al geluiden gehoord over slecht georganiseerde tentamens en heeft dit toen bij de decaan aangekaart. Dit jaar is er een surveillanceprotocol opgesteld. Er zijn onder andere afspraken gemaakt die voorkomen dat jij de dupe bent als er een blaadje van een tentamen kwijtraakt.

Majorprogramma’s Bèta­Gamma en Future Planet Studies

Er bestaat al een tijd onduidelijkheid wanneer het majoraanbod wordt vastgesteld voor Bèta­Gamma en FPS. Hierdoor is het wel eens gebeurd dat er minder majoren werden aangeboden dan verwacht. Vorig jaar heeft de FSR met de decaan afgesproken dat het majoraanbod een jaar voor de de start van de majoren wordt vastgesteld. Logisch, want dan weet je als eerstejaars bij het begin van je studie waar je aan toe bent. Dit is voor dit jaar helaas niet gelukt en er werd voorgesteld om de regel voor dit jaar weer te schrappen. De raad en de decaan hebben daarop afgesproken dat de majoren 1 januari worden vastgesteld en dat volgend jaar de majoren wel een jaar van te voren worden vastgesteld.

Amsterdam Faculty of Science

De plannen voor de Amsterdam Faculty of Science zullen de aankomende tijd voor de raad nog hoog op de agenda blijven staan. Het besluit van de centrale medezeggenschap komt steeds dichterbij, daarom is er veel druk op alle organen. De raad zal de centrale medezeggenschap zoveel mogelijk ondersteunen in hun besluitvorming en de input vanuit de faculteit meegeven.

Komend jaar proberen we zoveel mogelijk te bereiken als raad, zodat studeren aan de UvA voor iedereen prettiger wordt en blijft. Heb je zelf nog een onderwerp waarbij je hulp zou willen? Kom langs de FSR-kamer of stuur ons een mail!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.