Studentenraad

Blog: Duurzaamheid op het Science Park

We komen allemaal vaak op het Science Park en voor sommigen is het Science park zelfs een tweede huis geworden. Science Park is de plek waar we colleges volgen, gezellig met elkaar lunchen, stages volgen of een biertje drinken in de nieuwe bar.

Voor sommigen is het misschien wel onbekend, maar het Science Park heeft ook enkele duurzame vernuftigheden waar we gebruik van maken.

Energie Besparing

Zo is er bij het ontwerp van het gebouw rekening gehouden met energiebesparing. Er is een systeem waarbij warmte van de zomer in waterbronnen diep in de grond wordt opgeslagen en dit wordt dan in de winter gebruikt om het Science Park te verwarmen. Nadat dit water is gebruikt als warmtevoorziening wordt het opgeslagen in de koudebronnen in diepere bodemlagen en wordt het gebruikt om in de zomer de gebouwen te koelen.

Green Recycled Organics

Net voor college een bakje pleur? Tegenwoordig wordt het koffiedik door Eurest niet weggegooid maar ingeleverd. Het koffiedik wordt dan gebruikt als voedingsbodem voor paddenstoelen. De paddenstoelen kunnen vervolgens in gerechten worden verwerkt.

koffiedik.jpg

Heb jij vragen of opmerkingen over een groen Science Park? Of heb je een innovatief idee om de faculteit meer te verduurzamen? E-mail het hoofd van de taakgroep Academische Gemeenschap en Voorzieningen: Kavel Ozturk (kavel.ozturk@studentenraad.nl) of kom langs bij de raadskamer, A1.26.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.