Studentenraad

Blog: Een Bloeiende Gemeenschap

Het WK voetbal is begonnen en Nederland doet nog mee. Ook op het Science Park wordt er fanatiek voetbal gekeken. De bar kleurt oranje van alle supporters en zowel bachelor- als masterstudenten van verschillende disciplines komen samen om te kijken naar het Nederlands elftal.

De bètabar wordt niet alleen gebruikt voor borrels en voetbal. De eerste editie van het onderwijscolloquium heeft dit jaar ook in de bètabar plaatsgevonden. Op dit colloquium, wat voor studenten bedoeld is, wordt een presentatie over het onderwijsbeleid gegeven en wordt een actueel onderzoeksthema gepresenteerd door een onderzoeker of masterstudent. De eerste editie was zeer geslaagd en volgend jaar zullen er meer colloquia volgen.

Overdag is de bar te gebruiken als een studeerruimte en direct na oplevering zat het er ook meteen stampvol. Zo zijn er speciale “cabines” voor groepswerk en zitzakken om ontspannen in te lezen. Vanaf vijf uur mag de muziek aan en kan er onder het genot van een drankje nagetafeld worden over een tentamen. Al met al is de nieuwe ruimte dus erg multifunctioneel.

Kortom, met de bouw van de bètabar lijkt de academische gemeenschap verder op te bloeien. Maar laten we vooral kijken hoe we bloei van gemeenschap nog meer kunnen stimuleren. Heb jij nog leuke ideeën of initiatieven om dit te verwezenlijken? E-mail dan de FSR (fnwi@studentenraad.nl) of kom langs bij de raadskamer, A1.26.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.