Studentenraad

Blog: Evalueer en verbeter je opleiding!

De tentamenweek is voorbij en velen hebben van de viering op vrijdag en zaterdag spijt gehad. De meesten hebben hard gewerkt en konden met gerust hart elke axioma of stelling die ze geleerd hebben door hun lever laten wegspoelen.  Sommigen hadden echter wat meer op hun lever. Zij hadden misschien last van een rumoerige tentamenzaal of een erg moeilijk of juist te makkelijk tentamen. Misschien is er zelfs naar stof op het tentamen gevraagd dat helemaal niet behandeld is in de colleges.

Al deze klachten en andere klachten kun je doorsturen naar je opleidingscommissie, bespreken met je docent tijdens een Student Response Systeem (SRS) of panelevaluatie of invullen op het evaluatieformulier na je tentamen. Hierdoor krijgen de juiste mensen te weten wat er aan de hand was en kan er een passende oplossing gevonden worden voor de aankomende jaren.

Het is belangrijk dat je even de tijd neemt om te evalueren en je mening te geven. Elke keer dat je een opmerking maakt, kan een vak beter worden. Hierdoor wordt je opleiding beter en dus jouw diploma meer waard wordt. Jij wilt natuurlijk het maximale uit je opleiding halen dus, zorg er dus voor dat je je opleiding up-to-date houdt!

Heb je geen evaluatieformulier gehad, of heb je het idee dat jouw probleem te groot is of niet opgelost wordt, of dat je probleem bij meer opleidingen speelt? Dan kan de studentenraad je helpen! Stuur een e-mail met je klacht naar fnwi@studentenraad.nl of kom langs in A1.26.

Mark Kessen zegt:

Goede tip, het zit niet in mijn nature om te klagen maar misschien moet je toch maar eens opstaan zodat je zelf ook wat hebt aan een verbeterde opleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.