Studentenraad

Blog februari/maart 2018

Lieve studenten,

De afgelopen periode is er weer van alles gebeurd in de studentenraad en hebben we over allerlei onderwerpen vergaderd. Zo hebben we onlangs een advies gestuurd naar het bestuur over werkcollege docenten, omdat wij van mening zijn dat het de onderwijskwaliteit zal bevorderen als de werkcollegedocenten periodiek met elkaar vergaderen. Momenteel is er nog teveel verschil in kwaliteit tussen de werkcollegedocenten, maar ook in de manier waarop studenten worden beoordeeld. Doormiddel van vergaderingen met elkaar kunnen de werkcollegedocenten elkaars didactiek versterken, begripsproblemen onder studenten in kaart kunnen brengen, en de manier waarop een beoordeling tot stand komt tussen docenten meer gelijk trekken. Ook hebben wij een brief van de CSR ondertekend naar de gemeente toe, waarbij er wordt gepleit voor meer studentenhuisvesting in Amsterdam aangezien er een chronisch tekort is.  

Zelf hebben we ons recent beziggehouden met de koffiebekercultuur op het Science Park, er is wel een recyclemachine voor de koffiebekers, maar door chronisch gebrek aan GFT-afval dat nodig is bij het afbreken van de koffiebekers werkt die nog lang niet optimaal. Ook is er nog teveel sprake van overmatig koffiebekers pakken of gebrek aan hergebruik. Samen met het bestuur zijn we daarom op zoek naar een oplossing voor dit probleem.

Verder willen we graag alle studenten bedanken die ons hebben geholpen door hun input te geven op de enquête, we hebben meer dan 250 reacties gehad en zijn daar uitermate blij mee. Door middel van de input hebben we inzicht gekregen in wat de meningen van de studenten over bepaalde onderwerpen zijn, en hebben we ook waardevolle input gekregen waarmee we aan de slag kunnen. De meningen van zo veel studenten zullen altijd meer gewicht dragen dan de mening van de studentenraad en is daardoor ook zeker hartstikke waardevol bij het aandragen van voor of tegenargumenten tijdens vergaderingen.

Hetzelfde geldt voor de wetstudievoorschotmiddelen actie, waarbij we in de hal stonden om te vragen naar jullie ideeën waaraan 1.1 miljoen euro besteed kan worden ter verbetering van de onderwijskwaliteit. Niet alleen hebben we veel goede ideeën qua onderwijskwaliteit gekregen, maar ook allerlei andere goede input die we over de taakgroepen hebben verdeeld en waar we mooi mee aan de slag kunnen gaan, daarvoor hartelijk bedankt. Er is ook wat minder goed nieuws, jammer genoeg is er laatst een raadslid gestopt vanwege persoonlijke omstandigheden, maar de eerstvolgende op de kieslijst van de desbetreffende partij stond te popelen om de raad in te gaan en is inmiddels al goed ingewerkt en enthousiast bezig, en gelukkig kan een frisse blik soms ook ten goede komen. Als raad zijn we ook onlangs naar het mooi Texel gegaan, daar hebben wij met zijn allen een raadsevaluatie gehouden en even gekeken naar de Toekomst, het is namelijk als raad belangrijk om even stil te staan bij de manier waarop je met elkaar samenwerkt aangezien we niet altijd allemaal op een lijn staan en mensen werkdruk anders ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.