Studentenraad

Blog: Honoursregeling & BSA

Met het kerstdiner nog maar net achter de kiezen en de laatste sterretjes nog in de hand, is de kerstvakantie alweer voorbij en gaan we als FSR meteen druk aan de slag. Op 20 januari staat er een volgend Bestuurlijk Overleg gepland, waarbij onder andere de honoursregeling op de agenda staat.

De studentenraad heeft een advies geschreven over het verbeteren van de facultaire honoursregeling. Op dit moment verschillen de honourseisen per opleiding behoorlijk, wat bij studenten voor verwarring kan zorgen. De raad komt daarom met een aantal punten waarbij harmonisering mogelijk en wenselijk is, maar houdt daarbij in het oog dat het eigen karakter van de opleiding moet blijven doorschijnen in haar honoursprogramma.

Wij zouden graag zien dat er leerdoelen worden opgesteld voor het honoursprogramma, omdat het onduidelijk is waar het programma precies voor staat. Een veelgehoorde klacht is daarnaast dat er te weinig interessante honoursvakken worden aangeboden. Om dit op te lossen raden we aan FNWI-opleidingen minimaal één disciplinair vak te laten aanbieden. Verder vinden we het belangrijk dat er bij alle studies de mogelijkheid bestaat tot het uitbreiden van de scriptie en dat er wordt gereflecteerd op het leerproces. Op deze manier hopen wij dat het honoursprogramma een samenhangender en aantrekkelijker pakket wordt.

Daarnaast hebben we vlak voor de kerstvakantie een adviesaanvraag gehad omtrent het invoeren van een BSA bij vijf opleidingen van de FNWI, te weten Informatiekunde, Kunstmatige Intelligentie, Informatica, Bèta-gamma, en Future Planet Studies. Als je hier opmerkingen over hebt, laat het ons dan weten!

Met vragen of tips over deze onderwerpen kun je altijd langskomen bij de raadskamer in A1.26, of stuur een e-mail naar anouk.geenen@studentenraad.nl!

Ps. Wil jij volgend jaar een (half) jaar studeren in het buitenland? Dan kun je je tot 15 januari aanmelden voor het Global Exchange Programme. Dit geldt overigens voor buiten Europa. Wil je binnen Europa blijven dan kun je meedoen met het Erasmusprogramma, de aanmeldingsdeadline hiervoor is op 1 maart. Kijk op buitenland.uva.nl voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.