Studentenraad

Blog: Huisje, boompje, college

Verhuizen is niet makkelijk, evenals het vinden van een goed huis. Dat is voor de huisvesting van de universiteit -helaas- niet anders. Onze bètafaculteit is sinds enige jaren gevestigd in het mooie Watergraafsmeer, aan het bij ons allen welbekende Science Park. Verhuizen gaat vaak gepaard met de nodige hobbels en wil bij studenten en medewerkers nog wel eens tot frustraties leiden. Wist jij bijvoorbeeld dat de eerstejaars Informatiekunde al het hele jaar overal door de stad college hebben omdat ze niet makkelijk in een zaal op Science Park passen? Gelukkig wordt er volgend jaar een noodgebouw geplaatst, wat hopelijk een deel van het ruimtetekort oplost.

Huisvesting zal, in positieve en negatieve zin, nog wel enige tijd onderwerp van gesprek blijven onder de bèta’s. Aan andere faculteiten van de UvA geldt dit niet minder. Per 1 september moeten alle medewerkers en studenten van de faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen verhuizen van hun huidige locatie naar de Roeterseilandcampus. Met nog maar vier maanden te gaan zijn de voorzieningen nog ver onder de maat. Zo hebben ze nog onvoldoende onderwijszalen en zijn er nog geen fietsenstallingen. Ook interessant: De hoofdingang is nog niet af.

1609704_1443211122586325_8651717311001932982_n.png

De studenten van deze faculteit zijn daarom bezig met actievoeren over dit onderwerp. Op donderdag 8 mei hebben zij in het Maagdenhuis zo’n 1600 brieven aan de voorzitter van het College van Bestuur overhandigd, om hun onvrede te uiten over de gang van zaken. De FSR FNWI betuigt steun aan de FMG’ers. Zonder goede huisvesting is er geen goed onderwijs mogelijk.

Hoe het op de FNWI afloopt met de huisvestingsvraagstukken, is nog onbekend. Vandaag is de laatste dag van de studentenraadsverkiezingen en waarschijnlijk heb je veel kandidaten over het onderwerp gehoord. De noodgebouwen zouden voor 1 september af moeten zijn en zouden zowel een grote collegezaal als werkplekken moeten bevatten. De FSR kijkt hier met spanning naar uit, omdat aankomend jaar de studentenaantallen wederom zullen stijgen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de huisvestingsperikelen op de REC? De FSR FMG heeft een facebookpagina over de problemen met de verhuizing naar Roeterseiland, die je kunt liken! Of heb je zelf nog een klacht of goed idee? Kom lang bij de FSR FNWI in A1.26 of mail naar fnwi@studentenraad.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.