Studentenraad

Blog: Informatiewetenschappen op de AFS

Afgelopen paar weken heeft taakgroep bachelors zich voornamelijk gericht op de inrichting van het informatiewetenschappendomein op een potentiële AFS. De taakgroep heeft met verschillende organen van de UvA gepraat, vele documenten gelezen en de curricula van de zes studies (drie van de UvA, drie van de VU) vergeleken.

In het huidige ‘Plan op hoofdlijnen’ wordt er gesproken over twee clusters die deze zes studies zullen vervangen op de AFS. De taakgroep en de rest van de raad zijn van mening dat dit onvoldoende is om veel verschillende soorten studenten aan te trekken, een divers opleidingsaanbod aan te bieden en de karakters van deze studies te waarborgen. De raad adviseert het faculteitsbestuur daarom deze clustering te herzien en om te vormen naar 3 of 4 clusters, waarin de studie Kunstmatige Intelligentie een eigen opleiding blijft en Informatiekunde zich zou kunnen differentiëren van IMM en LI (Informatie, Multimedia en Management; en Lifestyle Informatics) in de vorm van een zeer interdisciplinaire bachelor, of samen met deze twee studies van de VU gezamenlijk een cluster kunnen vormen waarin er drie tracks zijn. Hier moet door de domeincommissie goed naar worden gekeken.

Daarnaast wil het bestuur graag van start met de clustering per september 2015 als er in december door de centrale raden wordt ingestemd met de plannen. De raad heeft sterke twijfels of dit genoeg tijd is om zorgvuldig de plannen uit te werken, als er nu nog niet eens vaststaat hoeveel clusters het überhaupt zullen worden. Dit komt ook naar voren in het advies. In het advies wordt ook duidelijk benadrukt dat de raad adviseert over een ideale clustering, als clustering (of samenvoeging) noodzakelijk is. Het advies wordt volgende week tijdens de vergadering met het bestuur besproken.

Heb je vragen of opmerkingen? Mail het taakgroephoofd; Iris; iris.meerman@studentenraad.nl of kom langs bij de raadskamer, A1.26.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.