Studentenraad

Blog: Jouw Jaar

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat het tijd is voor een jaaroverzicht. Aan het begin van het aankomende collegejaar zal de FSR zijn officiële jaaroverzicht presenteren, maar het is nu alvast tijd voor een tipje van de sluier. In deze blog lees je wat de FSR dit jaar voor jóu heeft betekend.

Jouw werkdruk

Studeren kan flink wat werkdruk met zich mee brengen. Dit is op zich niet verkeerd wanneer een vak uitdagend en interessant is. Als het echter onredelijke werkdruk is of als de werkdruk leidt tot stress, kan het er juist toe leiden dat je niet het meeste uit jezelf en je studie kunt halen. Dit onderwerp heeft de raad dit jaar op meerdere malen opgepakt. Zo is er een advies gestuurd over begeleiding en studieadviseurs, omdat goede begeleiding je kan helpen met plannen en je kan ondersteunen als het even niet meezit. Daarnaast heeft de raad opgelet voor correcte regels voor werkdruk in de jaarlijkse onderhandelingen over de OER, zodat er niet teveel regels zijn die alleen maar verplichtingen met zich meebrengen en geen baten.

Jouw portemonnee

Studeren kan in de kosten lopen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je veel boeken moet aanschaffen voor je studie. Dit kan echter ook zijn, omdat je moet bijdragen aan veldwerk of omdat je verplicht een laptop moet aanschaffen. Dit is onwettig en de FSR heeft zich dit jaar ingezet om dit aan te kaarten.

Jouw thuis op Science Park

Science Park is natuurlijk de plek waar jij (te) veel uren doorbrengt. Daarom is het belangrijk dat jij je er thuis voelt en dat er de juiste voorzieningen aanwezig zijn. De FSR heeft zich hard gemaakt voor voldoende plaats op Science Park. Dit gaat zowel over plekken in de collegezalen, als plekken om in stilte te studeren of juist gezellig te lunchen. Voor een goede studie is je thuisvoelen op de universiteit erg belangrijk. Daarnaast heeft de FSR meegedacht over Intake & Matching, zodat nieuwe aankomende studenten een goed beeld krijgen van Science Park en zich er gelijk thuisvoelen.

Jouw toekomst

Het is natuurlijk belangrijk dat je studie je goed voorbereid op je toekomst. De FSR heeft dit jaar adviezen gestuurd over bijvoorbeeld internationalisering of honoursonderwijs, zodat je optimaal van je studie gebruik kunt maken om je te ontplooien en je talenten te ontdekken. Daarnaast heeft de FSR de eindtermen van verschillende opleidingen onder de loep genomen, om te kijken naar het toekomstperspectief dat de studies op Science Park bieden. Toekomst betekent natuurlijk ook duurzaamheid en daar is de FSR ook mee bezig geweest, bijvoorbeeld door mee te denken over een permacultuur bij Science Park.

Jouw FSR

In ‘14-’15 zal jouw FSR je blijven vertegenwoordigen. Ben je benieuwd naar wat de FSR doet en wat we nog meer voor jou kunnen betekenen? De FSR zal ook in het aankomende jaar aanwezig zijn in A1.26, dus schroom niet om een keer langs te komen en te kijken waar we zoal mee bezig zijn! Je kunt altijd langskomen met een vraag of opmerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.