Studentenraad

Blog Oktober / November 2017

De afgelopen periode is voor ons vooral gekenmerkt door het geschil tussen ons en de decaan die was aangespannen door de vorige raad. Ook al was de vorige raad met dit geschil over het instemmingsrecht over de verkiesbaarheid van de opleidingscommissie begonnen, aan ons de eer om ons bezig te gaan houden met de voorbereidingen voor de hoorzitting, afwikkeling en het contact met de media. Voor veel raadsleden was dit een spannende periode want er zijn tot nu toe slechts 13 geschillen geweest dus er was niet veel om mee aan de slag te gaan, en ook was contact met de media voor velen een eerste keer. Uiteindelijk zijn we met vrijwel alle raadsleden afgereisd naar Utrecht voor de hoorzitting, voor iedereen was het een interessante ervaring en praktisch een gratis hoorcollege rechten. We zijn nog niet helemaal klaar met de afwikkelingen en er is nog geen uitspraak gedaan, maar we houden jullie op de hoogte.  Ook hebben we na heel veel vergaderen en discussie eindelijk het faculteitsreglement (FR) ingestemd, maar wel onder een heleboel voorwaarden die we met het bestuur van de universiteit hebben afgesproken, waaronder dat het met oog op de uitkomst van het geschil is gebeurd. Dus nu kunnen de opleidingscommissies eindelijk weer nieuwe leden aannemen.

Verder zijn we deze periode begonnen met ons bezig te houden voor de instellingstoets die in 2019 wordt gehouden, dat lijkt ver weg maar de toets is heel belangrijk voor de UvA, want als je hem niet haalt moet je al je opleidingen via een langer traject accrediteren. De UvA heeft een rapport ingesteld met allerlei verbeterpunten, en daar zitten we als raad bovenop. Ook is het belangrijk dit dossier goed door te geven aan de volgende raad, want die moet het in 2019 gaan meemaken.

Deze periode hadden we ook ons eerste raaduitje, we zijn met z’n allen naar Volendam geweest. Eenmaal daar hebben we een museum bezocht waar het hoogtepunt muurafbeelding gemaakt van sigarenbandjes waren, hoewel dat knullig klinkt was het bijzonder om te zien. Vervolgens hebben we een boottochtje gemaakt en zijn we uiteindelijk geëindigd zoals vele toeristen, in traditionele klederdracht voor een foto (in cross-dress), wat in de toekomst een leuk aandenken zal worden aan dit raadsjaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.