Studentenraad

Oktober-update van het Dagelijks Bestuur

Het eerste blok zit erop, de tentamens zijn voorbij en inmiddels is de studentenraad al tien weken geleden van start gegaan. Tien weken? Inderdaad, want vanaf dinsdag 26 augustus zijn we begonnen als raad. We zijn gestart met een intensieve week waarin we elkaar leerden kennen, groepsrollen testten en de raadsleden over de beide commissies hebben verdeeld.  Zo bestaat de raad uit twee commissies: Voorlichting & Organisatie en Onderwijs & Onderzoek. In beide commissies worden diverse dossiers door de raadsleden opgepakt. Waar Voorlichting & Organisatie zich bijvoorbeeld bezig houdt met de Verhuizing, studieplekken en beroepsoriëntatie, houdt Onderwijs & Onderzoek zich bezig met onderwerpen zoals honoursprogramma’s, Bindend StudieAdvies en blended learning. Dit gebeurde allemaal onder begeleiding van de FSR FMG 2013 – 2014. De taken zijn overgedragen en per 1 september zijn we officieel aangesteld.
Naast deze overdracht zijn we in het begin ook bezig geweest met de sollicitatieprocedure voor raadassistenten. Uit veel brieven hebben we een selectie gemaakt en verschillende kandidaten uitgenodigd voor gesprek. Hele goede sollicitanten zijn er voor ons uitgesprongen. Dit betekende dat we halverwege september eindelijk compleet waren met twaalf hele gemotiveerde, kritische en slimme studenten die zich allemaal willen inspannen voor beter onderwijs.
De afgelopen weken is iedereen begonnen aan zijn dossiers. Binnen deze dossiers wordt gekeken naar een thema, bijvoorbeeld de inschrijfprocedure voor vakken. Zo voeren de dossierhouders veel gesprekken met studenten, docenten, maar ook met bestuurders van de Faculteit. Gekeken wordt naar punten die goed gaan, maar vooral ook naar punten die voor de studenten verbeterd kunnen worden. Vervolgens worden over deze dossiers adviezen uitgebracht aan de decaan van de FMG, Edward de Haan. Het eerste advies over de inschrijfprocedure van vakken is inmiddels besproken in een vergadering met de decaan.
Uiteraard zijn we als FMG (met uitzondering van psychologie) ook gehuisvest op Roeterseiland. Waar we als raad blij zijn met een grote verbintenis tussen de studies, zijn er ook nog steeds verbeterpunten aan te dragen. De ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en de FSR FMG is dan ook druk bezig met het aankaarten van deze verbeterpunten, zodat we met zijn allen in een prettige omgeving kunnen studeren. Voor klachten of opmerkingen kan dan ook een bericht achter gelaten worden op  www.recdeverhuizing.nl
Daarnaast staat de faculteit veel bezuinigingen te wachten. De FSR FMG wordt graag zo actief mogelijk betrokken bij deze bezuinigingen. Wij achten het van belang dat studenten worden betrokken bij zulke maatregelen, omdat deze maatregelen implicaties zullen hebben op de vorm van het onderwijs hoe wij deze kennen. Om die reden hechten we waarde aan de input van studenten en aan hoe we de nadelige maatregelen voor studenten zoveel mogelijk kunnen beperken.
Ook op digitaal niveau is de FSR FMG hard aan de slag gegaan. Blended learning zal steeds meer worden geïntroduceerd in het onderwijs. Ontwikkelingen zoals het opnemen van colleges, digitaal toetsen, het toevoegen van kennis clips en de introductie van MOOC’s zijn op de voet te volgen. Om studenten te betrekken bij deze aanvullingen en gebruik te maken van de kennis die binnen de faculteit bestaat, is de FSR FMG bezig met het ontwikkelen van een competitie waarin studenten zelf een MOOC kunnen ontwikkelen. Binnenkort volgt hierover meer, dus houd vooral de website/facebook in de gaten.
Als vanzelfsprekend staan al deze dossiers in het teken van ‘studentenbelang’. Om dit belang zo goed mogelijk te kunnen representeren is er afgelopen weken hard gewerkt aan een beleidsplan. De belangrijkste kernwaarden voor het onderwijs zijn hierin weergegeven. Daarnaast zijn de dossiers benoemd die aan deze kernwaarden bijdragen. Dit beleidsplan is te vinden op onze website.
Waar we met 12 hele enthousiaste studenten proberen onze taken zo goed mogelijk uit te voeren, is feedback uiteraard altijd welkom. Geef ons hieronder je reactie! Daarnaast kun je altijd contact met ons opnemen voor vragen en opmerkingen. Je kunt ons mailen via fmg@studentenraad.nl en bellen naar 020-5256347. Ook op het kantoor in REC D2.00 ben je van harte welkom!
De FSR FMG 2014 – 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.