Studentenraad

Blog: Online Informatievoorziening op de UvA

De afgelopen periode is de raad onder andere bezig geweest met informatievoorziening naar studenten. Veel websites van de UvA bestaan namelijk uit doorklikvensters die van de ene naar de andere plek verwijzen. Dit wordt door studenten als erg vervelend ervaren, dus heeft de raad dit aangekaart, allereerst bij de opleiding Natuurkunde, waar dit probleem het meest lijkt te spelen. Hier wordt nu een lijst van stappen gemaakt om je hele bachelor door te lopen. Zodra deze lijst compleet is en goed loopt willen we dit voorleggen bij de andere FNWI-opleidingen.

Een ander onderwerp dat de taakgroep Informatie en Communicatie heeft aangepakt, is de band tussen studenten en hun opleidingscommissie (OC). Een OC is het orgaan dat opleidingsspecifieke problemen behandelt en de vakevaluaties doorneemt. Momenteel heeft iedere OC een blackboardpagina, maar studenten weten hier vaak niet van af. De FSR heeft het mogelijk gemaakt dat alle studenten onderdeel van de blackboardpagina van hun OC worden. Op deze manier staat de OC op je blackboard startpagina en kan de OC ook direct berichten naar de studenten sturen.

Wil je meer informatie weten over jouw opleidingscommissie of hoe de communicatie loopt tussen de OC en jou als student, vraag het! Vragen en opmerkingen kunnen gestuurd worden naar het taakgroephoofd Informatie en Communicatie, Milo Stroink. Milo.stroink@studentenraad.nl of kom langs bij de raadskamer, A1.26.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.