Studentenraad

Blog: PR, supermooi

We hebben het er al eens eerder over gehad. Als lid van de studentenraad blijkt het elk jaar toch een vrij lastige klus om je werkzaamheden bekend te maken aan studenten en ze bij de medezeggenschap te betrekken. Dit komt niet per se door een gebrek aan interesse in de studentenraad, maar eerder omdat de gebruikte middelen niet altijd toereikend zijn. In de era van smartphones werken posters helaas niet altijd meer zo goed als voorheen.

Dit jaar hebben we, naast het overnemen van een aantal best practices van vorig jaar, een aantal nieuwe communicatiemiddelen ingevoerd of geïntensiveerd. We zouden een stel belabberde wetenschappers zijn als we het effect hiervan niet zouden evalueren. Daarom geven we in deze blog een kort overzicht van kleine succesjes die dit jaar al zijn behaald.

Blogs

Morgen is het drie maanden geleden dat we zijn begonnen met het publiceren van blogs. Veertien blogs en een uitgebreid verslag over de PhD-dag later hebben we het effect ervan al aardig gemerkt. Naast af en toe een Whatsappje over een onopgemerkte taal- of stijlfout zijn we er ook achter gekomen dat redelijk wat mensen onze blogs bekijken en/of lezen. Zo kregen we een tijd geleden te horen dat onze blog over online Informatievoorziening positief werd ontvangen door enkele medewerkers, die het stappenplan van Natuurkunde een goed idee vonden. Daarnaast is het natuurlijk altijd mooi om op Google Analytics te zien dat een significant deel van de bezoekers (>10%) bij je wekelijkse blogs binnenstroomt.

Facebook

Ook het intensief gebruik van Facebook heeft bijgedragen aan het gemiddelde humeur van een studentenraadslid. Niet alleen zijn we dit jaar de 500 likes gepasseerd (hoezee!), ook horen we van mensen dat ze sommige evenementen op het Science Park bezoeken doordat ze er via onze Facebook van op de hoogte waren gesteld. Met gemiddeld iets meer dan twee updates per week lijkt het gebruik van Facebook toch vruchten af te werpen.

En verder?

Verder is het altijd mooi om te zien dat FNWI’ers toch wat actiever lijken dan andere faculteiten. Zo was de opkomst bij studentenraadsverkiezingen en de Docent van het Jaar stemming relatief hoog op onze faculteit. Ook ondervinden onze acties vaak voldoende opkomst, zoals de zondagopenstelling en de Sinterklaasenquête.

Overigens, over verkiezingen gesproken: in de maand mei vinden de studentenraadsverkiezingen voor het jaar 2014-2015 weer plaats. Ben je geïnteresseerd in wat een jaartje studentenraad zoal inhoudt? Kom dan langs onze kamer (A1.26). Voor links naar de diverse partijen kun je terecht op deze pagina. Vragen of opmerkingen over de studentenraads-PR kun je kwijt bij rex.valkering@studentenraad.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.