Studentenraad

Blog: Samenwerking met de VU

De plannen om de bètafaculteiten van de UvA en VU te integreren tot de AFS gaan niet door, omdat er niet is ingestemd door de Gezamenlijke Vergadering van de UvA vlak voor de kerstvakantie. Het College van Bestuur heeft al aangegeven samen met de VU te willen werken aan een sterk Amsterdams bètacluster. De nieuwe decaan, Karen Maex, die ook decaan van de FEW en de FALW van de VU is, zal werken aan inhoudelijke invulling van de samenwerking.

De raad wil een visie gaan ontwikkelen omtrent de huidige samenwerkingen met de VU in het onderwijs. Dit is nodig voor de opleidingen aan de FNWI. Binnen veel masters zijn samenwerkingsverbanden met de VU en de bachelor Scheikunde wordt samen gegeven. Bovendien zijn er vergevorderde plannen om de bachelor Natuur- en Sterrenkunde samen te voegen.

Daarnaast zijn we in gesprek met de verschillende studieverenigingen van het Science Park (of afvaardigingen daarvan) om in kaart te brengen wat deze vakgebieden extra nodig hebben in de toekomst. Het eerste overleg was fijn en constructief en er zullen dan ook meerdere volgen. Dit is voor ons belangrijk omdat we graag willen dat iedereen elkaars belangen erkent en begrip toont voor de verschillende posities.

Op deze manier hopen we tot faculteitsbrede uitgangspunten te komen die de problemen die op het Science Park spelen adresseren en zodoende kunnen verhelpen. Natuurlijk wil de raad een sterk bètadomein. Daarvoor zal soms samenwerking nodig zijn op bepaalde vlakken, maar zal bovenal een goede visie ontwikkeld moeten worden.

We hopen dat we de roerige tijd van voor 20 december kunnen afsluiten. Heb je nog vragen of opmerkingen over de samenwerkingen op het bètavlak tussen de UvA en de VU? Dan kun je altijd langskomen bij de raadskamer in A1.26, of stuur een e­-mail naar het taakgroephoofd Samenwerking UvA-VU, Felicio Gordilho Fernandes. Die kun je bereiken via felicio.gordilho.fernandes@studentenraad.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.