Studentenraad

Blog: Studiebegeleiding

Studiebegeleiding! Een cruciaal onderdeel van je studieloopbaan. Iedere student is uniek en doorloopt op zijn of haar eigen manier een studie. Keuzevakken, minoren, stages, studievertraging, allemaal zaken waarbij een helpende hand of een goed advies erg gewild zijn.

 Er zijn verschillende vormen van studiebegeleiding. Zo zijn er het tutoraat­ en de oriëntatievakken, waarbij je wegwijs wordt gemaakt in je eigen vakgebied. Daarnaast heeft elke opleiding een eigen studieadviseur, die expert is binnen zijn/haar vakgebied en je verder op weg kan helpen.

Studiebegeleiding draait om goede communicatie, jij moet als student weten welke informatie je waar kan vinden en wie je waarmee kan helpen. De FSR vindt het daarnaast belangrijk dat je snel geholpen wordt als je ergens mee zit of een vraag hebt.

Ken jij jouw studieadviseur al? Zo niet, zoek op wie het is zodat je weet waar je moet zijn met vragen!

Met het Bindend Studieadvies (BSA) in het oog is het belangrijk dat studenten goede begeleiding krijgen. Daarom houdt taakgroep Bachelors zich nu bezig met alle facetten omtrent studiebegeleiding en studieadvies en probeert zij deze in kaart te brengen. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een mail naar iris.meerman@studentenraad.nl, of breng een bezoekje aan kamer A1.26.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.