Studentenraad

Blog: Surveillanceprotocol en Onderwijs­ en Examenregelingen

Eén van de dossiers waar de studentenraad de afgelopen tijd mee bezig is geweest is het surveillanceprotocol. De studentenraad krijgt veel klachten over de manier waarop tentamens worden afgenomen. Deze geluiden zijn door de raad aangekaart bij de directie van de faculteit. Op het laatste officiële overleg met de decaan (het Bestuurlijk Overleg) van 2013 heeft de raad afspraken gemaakt over de totstandkoming van een surveillanceprotocol. Met dit protocol hoopt de raad dat tentamens voortaan beter georganiseerd zijn. Zo wordt het bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid van de vakcoördinator om te zorgen voor een geschikte tentamenzaal en kan je er als student niet meer de dupe van zijn als er een blaadje van je tentamen kwijtraakt.

De studentenraad is daarnaast ook weer bezig met het onderhandelen over de Onderwijs-­ en Examenregelingen (OER) voor het volgende academische jaar. In de OER staan allerlei regels over hoe bijvoorbeeld het onderwijs van je opleiding georganiseerd is. Zo kan je in de OER vinden hoeveel werkgroepen of practica van een vak je mag missen en wat de eisen van een honoursprogramma zijn.

Heb je nog vragen of opmerkingen of het surveillanceprotocol of de Onderwijs­- en Examenregelingen? Dan kun je altijd langskomen bij de raadskamer in A1.26, of stuur een e­mail naar het taakgroephoofd Onderwijsorganisatie, Kris Kok. Die kun je bereiken via kris.kok@studentenraad.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.