Studentenraad

November-update van het Dagelijks Bestuur

Het is pas kort geleden sinds onze eerste Dagelijks Bestuur Blog is geschreven, maar in de tussentijd is er weer genoeg gebeurd waarover we wat kunnen vertellen.

De eerste twee weken van november stonden in het teken van de overleg vergadering op 12 november met het decanaat. Vanuit de FSR FMG hebben we het decanaat geadviseerd om de studentenraden, de huidige en toekomstige, te betrekken bij het financiële cyclus waarin de begroting onder andere wordt besproken. Frans Tolsma, directeur bedrijfsvoering van de faculteit heeft toegezegd dat de FSR FMG betrokken zal worden wanneer de nieuwe cyclus weer van start gaat. We hebben geen instemmingsrecht, maar kunnen op deze wijze wel nauwlettend de financiële situatie voor het komend jaar monitoren. Hierdoor kan ook een ongevraagd advies geschreven worden, wanneer de FSR denkt dat een bepaalde maatregel de kwaliteit van het onderwijs kan schaden.

Daarnaast is op 7 november de Studieverenigingen/ opleidingscommissies (SV/OC) dag georganiseerd. De leden van de SV/OC zijn uitgenodigd om zes thema’s te bespreken waar wij als studentenraad mee bezig zijn. In de eerste ronde is het contact met de achterban besproken, alsmede vak evaluaties en beroepsoriëntatie. In de tweede ronde kwamen studentenparticipatie, UvA matching/BSA en digitalisering/ blended learning aan bod. De input van de aanwezigen is zeer nuttig geweest voor de beeldvorming van de dossiers voor de FSR. Wij willen dan ook iedereen bedanken die aanwezig was en zich heeft ingezet op deze dag.

Op 17 en 18 november zijn op de brug van REC-B de PR-dagen georganiseerd vanuit de commissie Voorlichting en Organisatie. Onze raadsleden hebben vol enthousiasme twee dagen gesprekken gevoerd met studenten over vier stellingen. De studenten mochten stickers plakken op de poster om aan te geven in welke mate zij het eens waren met de stellingen. Hoewel de meningen zeer verdeeld waren, zijn de gesprekken voor de raadsleden zeer waardevol gebleken. Al met al waren deze twee dagen voor ons een groot succes en we hopen dit in de toekomst vaker te gaan organiseren, omdat de mening van de studenten die wij representeren zeer belangrijk zijn.

Deze meningen zijn van belang voor bijvoorbeeld het facultair plan, waarvan de FSR FMG afgelopen week het concept heeft ontvangen. In dit concept staan de doelstellingen van de faculteit voor de komende zes (!) jaar. Als studentenraad hebben wij hier instemmingsrecht op en kunnen wij in het belang van de studenten invloed uitoefenen op het beleid dat de komende zes jaar gevoerd gaat worden. De thema’s van de SV/OC en PR-dagen zijn thema’s die ook een rol spelen in het facultair plan, de vergaarde informatie zullen wij meenemen in ons advies aan het decanaat.

Verder zijn wij natuurlijk actief met de dossiers waarover we in januari weer een overleg vergadering hebben met het decanaat. Over dossiers als vak evaluaties, diversiteit, catering, huisvesting en participatiecijfers zijn wij veel in gesprek met beleidsmedewerkers, studieverenigingen en opleidingscommissies. Natuurlijk willen wij ook graag horen hoe de studenten hierover denken en daarom willen wij benadrukken dat jullie met vragen altijd kunnen komen naar REC-D 2.00, kunnen bellen naar 020-5256347 en/of een mail kunnen sturen naar fmg@studentenraad.nl.

 

De FSR-FMG 2014-2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.