Studentenraad

Blog: Updates om je kont bij af te vegen

Als PR-verantwoordelijke werk je op een andere wijze dan menig ander raadslid. In plaats van dat je probeert waarde te creëren door het vinden en verwerken van informatie, het verzamelen van toezeggingen en het uitbrengen van adviezen, zorg je als PR juist dat je de waarde hiervan vermeerdert door het te communiceren naar de achterban. Het blijkt echter niet zo te worden gewaardeerd als je wekelijks een flyer duwt in het gezicht van elke verdwaalde student die je op de gangen tegenkomt. Daarom introduceren wij met trots: de FSR-blog.

Als raad proberen we op te komen voor de belangen van de student. Echter, het probleem wat jaarlijks terugkeert is dat het moeilijk is om onze werkzaamheden te communiceren. Niet zelden lopen mensen onze mooie posterborden of campagnestands voorbij, omdat ze op tijd willen komen voor college. En begrijpelijk: mensen willen niet gestoord worden als ze haast hebben of bezig zijn. Om die reden proberen we jullie aandacht te pakken te krijgen op een ander soort moment: als jullie er even rustig voor kunnen gaan zitten.

De aanpak van de FSR is om in te gaan haken op twee van dit soort momenten: het moment dat mensen doelloos aan het surfen zijn en Facebook/Twitter checken (betrapt) en het moment dat ze aan het wachten zijn. In het eerste geval zit je waarschijnlijk in college, bewust van het feit dat je moet opletten of opdrachten moet maken, maar ben je op zoek naar elke vorm van vermaak en afleiding. Daarbij zijn leesbare teksten met goede opmaak en hier en daar een kattenplaatje onvermijdelijk. Hier willen we natuurlijk bij helpen en ondanks dat we geen kattenplaatjes aanbieden, houden deze wekelijks verschijnende woordcombinaties je op de hoogte van wat er zoal gebeurt onder de FSR-leden.

In het tweede geval sta je te wachten voor de lift, of zit je je lichaam te ontdoen van afvalstoffen in het toilet. Ook hiervoor willen we een oplossing bieden: de WC-krant. Dit is niet, zoals de naam wellicht doet vermoeden, nieuws in de vorm van toiletpapier (we willen immers niet dat je schijt hebt aan wat we zeggen), maar een krant op A3-formaat op de deuren van de toiletten van het Science Park. Hiermee bieden we je leesvoer in ruil voor bekendheid op de FNWI, topdeal!

De WC-krant verschijnt in de loop van het jaar in de betere WC’s op de FNWI, zodra we toestemming hebben van gebouwbeheer. Tot dan zul je het moeten doen met onze FSR-blog, of FNWI-blog, of de FNWeblog ofzo. Heb je een betere naam? Laat het ons weten.

Studentenraad FNWI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.