Studentenraad

Blog: Wat doet de FSR eigenlijk?

Als bezoeker van deze website ben je in ieder geval op de hoogte van het bestaan van de Facultaire Studentenraad. Gefeliciteerd! Wij zijn daar erg blij mee, want één van de belangrijkste taken van de FSR is zorgen dat mensen weten wat de FSR is. Maar er is meer waar we ons mee bezighouden! In deze blog lees je wat er zoal gebeurt door, met en rondom de FSR.

Mening van studenten

foto2

De FSR komt op voor de belangen van alle studenten aan de FNWI. Daarom is de studentenraad democratisch verkozen, met ieder jaar verkiezingen. Wij willen ervoor zorgen dat het onderwijs op onze faculteit zo goed mogelijk is en dat aan alle randvoorwaarden daarvoor is voldaan.

foto1

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De democratische waarde van de FSR brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Hoe om ga je om met je achterban? Hoe weet je wat ‘de’ student vindt? Daarnaast is er een groot verschil tussen de mening van studenten verkondigen en opkomen voor de belangen van de studenten. Kun je als FSR ook een mening verkondigen over een onderwerp waar ‘de’ student nog nooit over na heeft gedacht?

foto3

De FSR zoekt daarom vaak de student op. Dit gebeurt onder andere met de Sinterklaasenquête, de enige faculteitsbrede enquête van het jaar. Daarnaast hebben we regelmatig overleggen met studieverenigingen en opleidingscommissies. Uiteraard staat onze deur ook altijd open als je langs wilt komen. De FSR blijft op een permanente zoektocht naar wat jij vindt, voelt of denkt over het reilen en zeilen van de faculteit.

Vergaderen, bespreken, meeten…

foto4

Het zoeken naar de mening van de student en het proberen te sturen van het facultaire beleid brengt heel wat vergaderingen met zich mee. Het blijft altijd een uitdaging om te zoeken naar consensus binnen de raad, onder de studenten en met het bestuur van de faculteit. Daarnaast wil je ook snel door kunnen pakken als er een goed idee is. In de vergadersport heeft de FSR dus zowel duurlopers als sprinters nodig.

foto5

De FSR praat over veel verschillende onderwerpen. Vaak zijn er ook meerdere discussies parallel gaande. Daarom is de FSR opgesplitst in taakgroepen, die ieder in een onderwerp (of een verzameling onderwerpen) inhoudelijk expert worden. Zij zorgen ervoor dat de rest van de raadsleden voldoende informatie heeft om een goed oordeel te vormen en dragen bij aan het bedenken van een strategie en actiepunten. Hier kun je iedere week de agenda van de plenaire vergadering van de FSR vinden.

 Foto’s door Pieter de Leeuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.