Studentenraad

Blog: Wat schuift het?

De meesten van jullie zullen het wel herkennen. Op het nippertje heb je door botje op botje te leggen al je collegegeld bij elkaar weten te sprokkelen, in de veronderstelling dat je jezelf daarmee weer van een jaar studeren hebt verzekerd. Maar dan herinner je je dat je weer stapels boeken aan moet schaffen. Met al die boeken loop je flink in de papieren. En daarmee beginnen je kosten pas…

Natuurlijk is het de bedoeling dat iedereen die zijn collegegeld betaald, ook zijn diploma kan behalen. Dat er enkele kosten gemaakt worden is onvermijdelijk, want: je kan geen omelet maken zonder de eieren te breken. De FSR vindt het echter bezwaarlijk dat deze kosten de spuigaten uitlopen en probeert een opstapeling van deze kosten te voorkomen. Hiermee hopen wij te voorkomen dat mensen na hun studie met schulden zitten tot dat de paus geus wordt.

Zo moeten sommige studenten een labjournaal aanschaffen, dat bovendien vrij prijzig is, om de volle punten voor hun practicum inzet te kunnen ontvangen. Een ander voorbeeld is dat studenten soms dure excursies moeten volgen om vakken te kunnen afsluiten. De FSR is deze en andere gevallen momenteel aan het evalueren.

Maak jij veel kosten voor je studie? Laat het ons weten! Ook helpen wij je graag als je studievooruitgang in het geding komt door deze kosten, want niet bij iedereen zit het er aan. Kom langs bij de facultaire studentenraad in A1.26 of stuur een mail aan jonathan.beekman@studentenraad.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.