Studentenraad

Centje centje

Deze week is het aan taakgroep Financiën & IT om jullie een update te geven over wat er speelt in de raad en waar wij mee bezig zijn. We zijn nu al weer wat verder in het jaar, wat betekent dat dossiers op gang komen en er daadwerkelijke resultaten geboekt zullen worden binnenkort. Bij Financiën & IT zou je misschien verwachten dat de dossiers wat zweverig zouden zijn, enkel wat cijfertjes en zo. Echter, het tegendeel is waar.

 

De afgelopen weken zijn we en de komende weken zullen we ons bezighouden met het in kaart brengen van de aanvullende studiekosten die UvA aan de bèta-student oplegt. Het begint erop te lijken dat in ieder geval de scheikundigen vrij veel kosten hebben. Samen met Reglementen zullen we kijken naar de precieze details en zo proberen het financieel iets makkelijker te maken.

Hiernaast gaan wij ook kijken naar de begroting die binnenkort opgesteld moet worden. Dit houdt wel wat zweverig cijfertjesgedoe in. Het doel dit jaar is echter beter te weten te komen wat de gedachte achter alles is en daarnaast het aandeel van de studentenraad in het proces te beoordelen en kijken naar hoe deze verbetert kan worden.

Verder zullen wij komend jaar kijken naar elektronische leeromgeving op het science park en alles wat daarmee te maken heeft. Het eerste waar je dan aan kan denken is webcolleges, maar we gaan ook kijken naar ‘blended learning’* en in welke mate we dat willen laten groeien.

Al met al zijn wij dus op weg naar productief en succesvol jaar. Als je input hebt over een van deze dossiers, of iets anders met Financiën & IT, of überhaupt iets, kom eens langs onze kamer of stuur een mail. Wij gaan weer snel door met cijfers doorspitten en kosten drukken.

 

* Blended learning is een begrip binnen het onderwijs dat geen duidelijke definitie heeft, maar het houdt simpelweg in dat men leert via een mix van electronische- en klassieke methodes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.