Voorlichting & Communicatie

De Informatie- en Communicatiecommissie houdt zich bezig met, de naam zegt het al, informatie en communicatie. Het werk van de commissie is breed, belangrijk en zeer boeiend. De verantwoordelijkheden van de commissie zijn communicatie met de achterban, het organiseren van evenementen en het bijhouden van de media die de Centrale Studentenraad tot haar beschikking heeft (facebook, website, toiletpapier). Dit is de enige commissie die op projectbasis werkt. Het is uitdagend, erg leerzaam en dit zorgt ervoor dat menj vaak kleine overwinningen behaalt als je een project succesvol afrondt. Enkele voorbeelden van deze projecten worden hieronder weergeven.Communiceren lijkt op het eerste gezicht misschien niet veel werk, maar vergis je niet, het is best moeilijk om alle 33.000 studenten, die de Centrale Studentenraad vertegenwoordigt, te bereiken. Desalniettemin is het erg leuk om je hiervoor in te spannen. Door zo duidelijk mogelijk te communiceren naar de studenten waar wij mee bezig zijn, neemt ook de legitimiteit van de studentenraad toe. Het is bovenal een leuke commissie waar je al je creativiteit in kwijt kunt en dat biedt genoeg uitdagingen!

Communicatie strategie

Aan het begin van het jaar stelt de commissie een communicatiestrategie op. Dit document beschrijft wat de CSR de rest van het jaar op het communicatiegebied wil bereiken. Dit document kan dienen als een gids en helpt ons om keuzes te maken en een bepaalde koers uit te zetten.

ConstitutieBorrel

Elk jaar is het voorbehouden aan de nieuwe raad om een ConstitutieBorrel te organiseren. De Rector Magnificus, de facultaire studentenraden en alle andere studenten- en studieverenigingen worden hiervoor uitgenodigd. Het idee is om de banden tussen alle studentenraden sterk te houden, omdat we elkaars kennis en expertise regelmatig gebruiken gedurende het jaar.

Docent van het jaar verkiezingen

Elk jaar organiseert de Centrale Studentenraad samen met de ASVA studentenunie de docent van het jaar verkiezing. Vanaf dit jaar zullen de verkiezingen anders zijn dan normaal. Dit doen we door het hele jaar aandacht te vragen voor goed onderwijs.

Goed onderwijs gaat hand in hand met goede docenten. Door onze waardering te uiten voor de docenten, erkennen we dat de docenten de onmisbare schakel vormen in goed onderwijs. Goede samenwerking met ASVA, de faculteitsraden, studenten- en studieverenigingen en andere geïnteresseerde partijen creëren een leuke en zichtbare sfeer op de campussen. Docenten zijn inspirerend, behulpzaam en memorabel.

Meer info over dit evenement, neem contact met ons op: omar.seleim.csr@studentenraad.nl

Facebook

Via onze Facebook-pagina proberen we onze supporters zo goed mogelijk te informeren over ons werk. We plaatsen dingen over bestanden waar we aan werken, evenementen die door ons zijn georganiseerd en andere informatie die relevant kan zijn voor studenten.

Intreeweek

Tijdens de Intreeweek heeft de Centrale Studentenraad een kraampje op de Intreeweek-markt. Dit is het ideale moment om nieuwe studenten kennis te laten maken met de studentenraad en het werk dat we doen op een informele en speelse manier.

Medezeggenschapsevenement

Dit is een evenement dat we ergens in de loop van het jaar organiseren om de banden tussen de verschillende studentenraden aan te halen. Het idee is dat we veel van elkaar kunnen leren en kunnen leren dat wij allemaal werken aan dezelfde soort onderwerpen en tegen vergelijkbare problemen aanlopen. Dit evenement wordt ieder jaar op een andere manier ingevuld.

Wilt u meer weten of helpen? e-mail mij: omar.seleim.csr@studentenraad.nl

Online verkiezingskrant

Een deel van de verkiezingen voor de studentenraad is de online verkiezingskrant. In deze krant kunt u lezen op wie u kunt stemmen tijdens de verkiezingen en waar deze mensen precies voor staan.

Informatiedag voor de verkiezingen van de studentenraad

In dit geval zullen we de partijen en raden betrekken bij het verkiezingsproces waar de studenten elkaar kunnen ontmoeten en alle vragen kunnen stellen die ze willen over de studentenraad in het algemeen of waar de partijen voor staan. Dit zal de studenten helpen meer inzicht te krijgen in de partijen en hun waarden en verwachten hoe het zal zijn om in de studentenraad te zitten.

UB -nacht

We organiseren de UB-nacht als een speelse actie om aandacht te vragen voor het uitbreiden van de openingstijden van de Universiteitsbibliotheek. In de week vóór de examens ergens in maart is de UB de hele nacht open. Je kunt dan natuurlijk gaan studeren, maar er worden ook leuke activiteiten en workshops georganiseerd.

Verkiezingen

Samen met Bureau Communicatie en het Centraal Stembureau organiseren we jaarlijks de studentenraadsverkiezingen.

Eind december beginnen de voorbereidingen en in mei zullen de verkiezingen zelf plaatsvinden.Elk jaar streven we naar een nog hogere opkomst bij de verkiezingen. De organisatie van deze verkiezing vergt veel tijd en omvat veel verschillende dingen, zoals het opzetten van een studentenraad simulatie, het ontwerpen van een effectieve online campagne en het onderhouden van contact met de studentenpartijen.

 

Wil je meedoen met een partij of je eigen partij opzetten? Zie www.uvaverkiezingen.nl

 

WC-krant


Misschien wel de meest unieke manier van communicatie van de Centrale Studentenraad is de WC-krant. Deze krant hangt in de toiletten van CREA, REC-H en de Universiteitsbibliotheek en wordt eens in de twee tot drie weken uitgegeven. Het bevat onder andere informatie over de gebeurtenissen binnen de UvA en activiteiten van de studentenraad.


Website

De website van de studentenraad bevat allerlei informatie over het werk dat we voor de studenten doen. De notulen van onze vergaderingen en de brieven die we naar het College van Bestuur sturen, staan allemaal online. Verder is er informatie over de verschillende commissies en dossiers. Er staat ook een smoelenboek online zodat je precies kunt zien wie je vertegenwoordigers zijn.