SR

Studentenraad

CSR hoopt dat commitment wordt waargemaakt

CSR hoopt dat commitment wordt waargemaakt

Amsterdam, 9 maart 2015 – De Centrale Studentenraad (CSR) is positief over de eerste stap die middels de open brief door College van Bestuur (CvB) deze ochtend is gezet. ‘Deze brief laat zien dat het College de problemen erkent en het commitment toont deze aan te pakken. Echter, het College moet het gestelde commitment aan de academische gemeenschap waarmaken.’ stelt Tariq Sewbaransingh, voorzitter van de CSR.

Goed beleid valt of staat met de uitwerking, veel punten zijn nog erg abstract. Een uitgelezen kans hiervoor is de debatreeks die de studentenraad en ondernemingsraad organiseren. Hier zullen de belangrijke thema’s met de universitaire gemeenschap worden besproken en de uitkomsten worden voorgelegd aan het CvB. Meer duidelijkheid over de samenwerking met VU en de HvA, de besluitvorming omtrent de Universiteitsbibliotheek en de democratisering op de UvA als geheel kan hier geboden worden.

De CSR heeft naar aanleiding van de protesten bij het CvB, de Raad van Toezicht en de Minister van OCW de zorgen en problemen van studenten aangekaart. De stem van studenten zou bijvoorbeeld meer moeten worden meegenomen in besluitvorming en de universiteit moet niet worden gedreven door rendementen. De toezeggingen van de afgelopen weken betreffende het studentlid in het CvB en het instemmingsrecht op zowel het allocatiemodel als op het samenvoegen van programma’s op de FNWI zijn een startschot om het gesprek met elkaar hierover te kunnen voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.