SR

Studentenraad

CSR ontzet over uitstel van de publicatie van de studiegids

De Centrale Studentenraad is ontzet over het uitstel van de publicatie van de studiegids. De online Studiegids 2014-2015 komt anders dan voorgaande jaren pas op 1 juni, vlak voor de vakaanmeldingsperiode, online. Studenten hebben daardoor weinig tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe collegejaar.

“Het is voor studenten belangrijk om zich op tijd te kunnen oriënteren op vakken voordat de inschrijfperiode begint.” stelt Cathelijne Kroon, vicevoorzitter van de CSR. “Studenten nemen daar over het algemeen uitgebreid de tijd voor, delen ervaringen met elkaar uit en winnen advies in bij de studieadviseur. Als alle duizenden studenten dat in twee weken moeten doen, dan wordt het heel erg krap.”

De online studiegids is de afgelopen jaren een van de meest betrouwbare communicatiemiddelen gebleken waar studenten op terug konden vallen. Er is al naar studenten gecommuniceerd dat de nieuwe studiegids vanaf 6 mei beschikbaar zou zijn, maar de publicatie is plotseling uitgesteld. De CSR wil dat studenten weer op de studiegids kunnen vertrouwen.

De CSR vermoedt dat de publicatie van de studiegids is uitgesteld omdat de roosters voor het volgend collegejaar niet op tijd bekend zijn. Zo is er bijvoorbeeld nog geen duidelijkheid over de verhuizing van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen naar het nieuwe Roeterseilandcomplex. Het is teleurstellend dat de studiegids én de student daar de dupe van zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.