SR

Studentenraad

CSR op dit moment niet overtuigd van AFS

Vandaag heeft de Centrale Studentenraad (CSR) vergaderd met de Centrale Ondernemingsraad (COR, het medezeggenschapsorgaan van de medewerkers) over de Amsterdam Faculty of Science (AFS), de fusie van de bètafaculteiten van de UvA en de VU. In juli hebben de bestuurders van de UvA en de VU een zogenaamd ‘voorgenomen besluit’ genomen om de faculteiten te gaan integreren, maar de CSR en de COR moeten hier eerst nog mee instemmen voordat het besluit definitief kan worden.

Het instemmingsmoment zou oorspronkelijk op 14 oktober zijn. De CSR vindt echter dat de huidige plannen onvoldoende zijn onderbouwd, onvoldoende zijn gemotiveerd en niet de noodzaak van AFS beargumenteren. Dit is aangekaart bij het bestuur van de UvA en daarop is het voorstel gekomen om het instemmingsmoment uit te stellen tot december. Op deze manier hopen we samen een zorgvuldig besluit te kunnen nemen.

De CSR heeft grote zorgen bij de plannen om de bètafaculteiten te integreren. Vandaag is daarom besloten om in te gaan op het voorstel van het College van Bestuur om het instemmingsmoment uit te stellen. Hiermee krijgt het bestuur nog twee maanden de tijd om de plannen aan te passen en meer informatie te verschaffen. In december gaan de CSR en de COR dan opnieuw bekijken of er een overtuigend plan is.

Naast de plannen van het College van Bestuur, vindt de CSR het heel belangrijk dat er draagvlak is binnen de FNWI, de bètafaculteit van de UvA. Op dit moment hoort de CSR veel negatieve geluiden vanuit de Facultaire Studentenraad, de PhD council en de studieverenigingen. De CSR heeft al deze zorgpunten aangekaart bij de COR en het College van Bestuur, en zal dit blijven doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.