SR

Studentenraad

CSR stelt het vertrouwen in het CvB ter discussie

Naar aanleiding van een gesprek gistermiddag met het College van Bestuur (CvB) hebben de Centrale Studentenraad (CSR) en de Centrale Ondernemingsraad (COR) besloten om een Gezamenlijke Vergadering (GV) uit te roepen. Er is met het CvB gesproken over de ontruiming van het Maagdenhuis en de aanloop hiernaartoe. De CSR heeft veel kritische vragen gesteld over o.a. het moment van de ontruiming, of het CvB nog bij machte was om dit te verhinderen na de uitspraak van de rechter, en of er nog alternatieven voor het festival zijn aangeboden door het CvB. Tariq Sewbaransingh, voorzitter van de CSR: ‘Het vertrouwen in het CvB staat hier op het spel’.

Een aantal leden van de CSR kan zich niet vinden in de redenering van het CvB betreffende de noodzaak tot ontruiming op zaterdagochtend. Ook vraagt de CSR zich af of het CvB de dialoog met de betrokken partijen voldoende is aangegaan. Tariq Sewbaransingh: ‘Het is voor ons niet duidelijk waarom het CvB na donderdagochtend, het moment waarop DNU aangaf zelf weg te willen gaan, niet nog eens in gesprek is gegaan met de mensen in het Maagdenhuis.’ Ook de manier waarop er met de medezeggenschap is omgegaan in deze kwestie zal besproken worden.

De openbare GV zal vrijdag 17 april plaatsvinden. De tijd en locatie worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. In de GV hebben gasten geen spreekrecht. Om de mening van de academische gemeenschap mee te nemen in ons oordeel nodigt de CSR iedereen uit om donderdag 16 april om 18:30 uur naar de hoorzitting in het Atrium over de ontruiming van het Maagdenhuis te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.