Studentenraad

De Etensbus

Het was een kille 5-novemberochtend en om stipt 08.00 uur stonden Micha en ik bij het HvA-gebouw Leeuwenburg. Wij hadden namelijk de opoffering gemaakt mee te gaan met de ‘etensbus’. En deze naam deed zeker zijn eer aan. De hele dag zijn Micha en ik vervoerd om vervolgens bij elke halte te belanden in een walhalla van alles wat een bedrijfskeuken maar te bieden zou kunnen hebben.

Zo hebben wij ons gewaand in de Amerikaanse week op de HAN in Nijmegen, waar wij onder de Amerikaanse vlag een hamburger weg konden spoelen met een versgeperste smoothie om vervolgens met een lunchpakket weer de bus in te schuiven.

Na een klein uitbuikdutje werden wij vervolgens wakker in het Brabantse land op de High Tech Campus van Eindhoven. Een plek die zelfs de grootste aanhanger van de zesjescultuur van zijn geloof af kan halen, iedereen zou zijn best doen om op deze prachtige plek te kunnen werken. Mijn gedachten dwaalden langzaam af en ik zag mezelf al helemaal zitten. Na het ontwerpen van een duurzame lamp bij Phillips bracht ik mijn lunchpauze door aan de waterkant en voerde ik het laatste stukje van mijn naanbrood, dat werd geleverd bij de beste curry van Eindhoven en omgeving, aan een waterhoentje. Toen ik weer besefte waar ik was had ik blijkbaar alweer een mini-pizza en een Subwaybroodje achter de kiezen en moesten we de bus weer in.

Op naar Rotterdam, waar ze op de campus een ware foodcourt hebben. Van Starbuckskoffie tot saté en tosti, er was voor ieder wat wils. En terwijl ik inmiddels een voller gevoel had dan na onbeperkt sushi eten gingen we als laatste halte ook nog naar de foodhallen in Amsterdam.

 

Maar deze opoffering van onze gestroomlijnde lichamen door de extra kilo’s was natuurlijk niet voor niets. Het contract met Eurest loopt namelijk eind 2016 af en al lijkt dit nog ver weg en zijn velen van jullie er op dit moment nog van overtuigd dat ze dan hun bachelor of master hebben gehaald, de UvA en HvA zijn al druk bezig de opties te bekijken. Er moet gekeken worden naar wat mogelijk is op elke faculteit en de eisen die hiervoor opgesteld moeten worden. Zo moet het natuurlijk betaalbaar blijven en staan duurzaamheid en kwaliteit ook hoog in het vaandel. Willen we weer een contract afsluiten met één cateraar, of verschillende ondernemers die ruimte huren, zoals in Rotterdam? En als we hiervoor gaan, hoe gaat dat dan organisatorisch in zijn werk? Dit zijn allemaal vragen waarover hard wordt nagedacht en natuurlijk willen wij ook jullie mening weten. Wat zijn jullie eisen voor de catering? Laat het ons weten!

Sanne Honée, taakgroephoofd Academische gemeenschap en voorzieningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.