Studentenraad

De Financiënmannen

Daar zijn we dan weer. De cijfertjesmannen, die enkel en alleen met hun neus in de papieren zitten, speurend naar inkomsten en uitgaven. Maar is dat wel zo? Ook al is het bijna vakantie, wij zijn nog bezig geweest met allerlei andere dingen.

Taakgroep Financiën & IT heeft de afgelopen tijd namelijk niet stil gezeten, nee verre van. Wij hebben jullie mening gepeild in onze korte enquête over het laptopbeleid en over digitaal leren. Met de resultaten omtrent het laptopbeleid zijn we direct aan de slag gegaan. Het blijkt dat de meeste studenten hoe dan ook een laptop aanschaffen, of dit nou verplicht zou zijn of niet. Echter nog een significant deel zou dit niet doen.

Daarnaast hebben we ook een debat gehouden met een aantal studenten over het laptopbeleid. Ook hier bleek dat het verplicht stellen van een laptop in de ogen van de meeste studenten niet per se vervelend is. Het bleek echter wel zo te zijn dat de voorzieningen hieromheen op dit moment nog niet goed genoeg zijn.

Wij hebben beide uitkomsten meegenomen en zijn op dit moment in gesprek met de directie om dit te verbeteren. De volgende blog kunnen we vast vertellen wat we allemaal wel niet bereikt hebben.

De andere resultaten van de enquête over digitaal leren zijn op dit moment ook belangrijk. Zodra ook de resultaten van de sinterklaas enquête binnen zijn, gaan wij kijken waar de student voornamelijk mee te maken krijgt en vooral waar hij/zij meer of minder te maken mee wilt krijgen. Hierover is namelijk input gevraagd vanuit centraal niveau, zodat dit meegenomen kan worden in een centraal beleid over de digitale leeromgeving.

Verder zijn we ook bezig met de begroting, die op dit moment ook de centrale raad bekeken wordt en waar zij ook mee moeten instemmen. Hier kan dus nog van alles gebeuren. Als je hierover of ergens anders over nog iets kwijt wil, mail ons of kom langs! Voor ons staan weer een paar drukke en spannende weken voor de boeg, dus we gaan weer door. Fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.