Studentenraad

De tocht der tochten door het Onderwijs Oerwoud

Als je aan onze faculteit probeert mee te praten over het onderwijs, merk je al snel dat dat al veel gebeurt. Erg veel. Achter de colleges die studenten krijgen, gaat een oerwoud schuil dat gevuld is met onderwijsdirecteuren en directeuren onderwijs, opleidingsdirecteuren en opleidingscoördinatoren, toetsadviseurs, toetscoördinatoren en projectleiders implementatie toetsbeleid… het is een gevaarlijke maar prachtige plek, vol mysterieuze soorten en onbegane paden.

Dit oerwoud is wat wij als taakgroep onderwijsorganisatie dit jaar gaan verkennen. Waar vind je de beste toetsen? Waarom zijn werkgroepen op de ene plek wel verplicht en op de andere niet en kan dat beter? Waarom worden er digitale evaluaties gebruikt als iedereen ze nutteloos lijkt te vinden? Wat is de beste voedingsbodem voor goede studentassistenten? Tijdens onze trek vergapen wij ons aan de wonderen van het oerwoud, maar we verliezen ons doel niet uit het oog: El Dorado, de gouden stad van de kleine werkgroepen en motiverende docenten.

De trek is zwaar, maar gelukkig hoeven we hem niet alleen te maken. In het oerwoud leven op sommige plekken stammen die voor het woud in hun omgeving zorgen en het bewoonbaar proberen te maken. Deze ‘Opleidingscommissies’ zijn erg vriendelijk en een goede plek om langs te gaan als je de weg even kwijt bent. Ook zijn er meer reizigers op de weg. Soms lopen onze wegen uiteen omdat we het niet eens zijn over de bestemming, maar het gezelschap is welkom op de lange tocht.

Weet jij waar onze bestemming is of heb je ander advies over de bovengenoemde vragen? Ben je een doorgewinterd overlever of misschien een expert in plantfysiologie? Je bent altijd welkom in ons kamp in A1.26 of kunt een bericht sturen naar ivo.de.klerk@studentenraad.nl. Dat gezegd hebbende gaan wij weer op pad. Want de roep van El Dorado is onweerstaanbaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.