Studentenraad

De waakhonden van de samenwerking

Dit is de eerste blog voor samenwerking UvA-VU & inspraak. Gelukkig zijn we al weer twee maanden bezig met dit academisch jaar en kunnen wij, Reimer, Micha en Joeri, met gerust hart zeggen dat we hard aan het strijden zijn voor jullie op dit gebied. Er zijn een hoop dossiers gaande die we in de toekomst met jullie gaan delen, maar voor nu zullen we de focus leggen op de verkenningscommissies en de eerstee editie van het studentendebat.

Op het gebied van samenwerking met de VU is een belangrijk punt dat alweer de derde verkenningscommissie van Earth,Ecology & Environment bezig is. Deze commissie zal zeer opleidingsspecifiek gaan uitzoeken hoe men de roosters en opleidingen samen zou kunnen voegen als deze studies dat willen. Verder zijn er nog niet heel veel vorderingen op het gebied van samenwerking met de VU.

Maandag 12 oktober hebben we een eerste vorm van het studentendebat georganiseerd. Dit debat had een zeer specifiek onderwerp, namelijk hoe de profielschetsen voor de nieuwe CvB-leden (voorzitter en rector magnificus) eruit zal moeten komen te zien. De resultaten uit dit debat zijn volledig opgestuurd naar de Centrale studentenraad, die een advies gaan opstellen en uiteindelijk zullen moeten instemmen met de profielschetsen van het CvB.

Met onze taakgroep willen we kijken of wellicht vaker een studentendebat willen houden. Als jij hier een leuk en interessant onderwerp voor hebt, laat dat dan zeker weten!

Al met al gebeurt er van alles op het gebied van samenwerking met de VU en inspraak van studenten. Heb jij hier nog goede ideeën over? Laat dit dan aan ons weten, want jullie inspraak is ook welkom als feedback op wat wij uitspoken!

Mail jouw suggesties en opmerkingen naar joeri.bordes@studentenraad.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.