SR

Studentenraad

Een heldere manier van vakaanmelding is eindelijk in zicht

Al jaren is de manier waarop je je aan de UvA voor vakken inschrijft een groot punt van frustratie onder studenten. Zo was bij de invoering van SIS zo’n vier jaar geleden de website onduidelijk, omslachtig en onbereikbaar als je hem nodig had. Mede door aandringen en meedenken van de Centrale Studentenraad zijn er al grote stappen gezet. Zo is er een duidelijke website gebouwd waarmee je als student je nu makkelijker voor vakken aan kunt melden.

Volgens de Centrale Studentenraad is er toch nog werk aan de winkel. De verschillen tussen opleidingen zijn groot. Zo verschillen bijvoorbeeld de periodes waarbinnen je je moet inschrijven voor vakken. Er zijn faculteiten waarbij de inschrijfperiode al gesloten is, als de inschrijfperiode voor andere faculteiten niet eens geopend is. Ook zijn er opleidingen waarbij je je apart moet aanmelden voor vakken, terwijl dat bij de meeste opleidingen niet zo is.

De Centrale Studentenraad verstuurt morgen een adviesbrief over vakaanmelden naar het College van Bestuur. Daarin pleit de raad voor een gezamenlijke inschrijfperiode voor alle bachelo studenten en een gezamenlijke inschrijfperiode voor alle masterstudenten. Ook wil de studentenraad af van de aparte inschrijving voor tentamens. Op deze manier verwacht de Studentenraad eindelijk helderheid voor studenten over de manier waarop en het termijn waarbinnen studenten zich voor vakken aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.