Studentenraad

Een portie extracurriculair!

De discussie over verbreding en verdieping is eeuwenoud. In de renaissance was er het ideaalbeeld van de homo universalis, de mens die over heel veel vakgebieden kennis heeft. Met het toenemen van de (wetenschappelijke) kennis in de wereld is het langzamerhand onmogelijk geworden alles te weten en zijn aparte disciplines ontstaan met ieder hun eigen set aan specifieke kennis en methoden. De laatste jaren zijn interdisciplinair onderzoek en onderwijs steeds groter aan het worden om verschillende diepe bronnen aan kennis met elkaar te verbinden.

Naast je vaste curriculum moet het volgens ons mogelijk zijn om je zowel binnen als buiten je vakgebied te ontwikkelen. Dit is iets waar wij, de taakgroep Extracurriculaire Activiteiten, ons mee bezig houden. Want wat onderzoek je nou het liefst? Dat is een heel persoonlijke vraag waar iedereen een ander antwoord op zal hebben. Hoe kan een faculteit of zelfs een universiteit met duizenden studenten daar invulling aan geven?

In deze eerste paar weken van ons raadsjaar hebben we al een aantal ideeën langs zien komen. Summer schools kunnen voor verdieping zorgen, maar wat zijn onderwerpen waar jij je op zou willen storten? Is dit verdiepend of juist verbredend? Heb je mensen uit andere disciplines nodig om je daarbij te helpen of heb je er heel diepgaande vakkennis bij nodig? Dit zijn vragen waar we ons het komend jaar onder andere mee bezig gaan houden.

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die je naast je studie kan doen: keuzevakken, je inzetten bij je studievereniging, of gewoon een blog schrijven voor de studentenraad terwijl je eigenlijk met je stage bezig zou moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.