Studentenraad

Faculteitsvereniging FMG ontvangt eerste pluim Facultaire Studentenraad (FSR)

Afgelopen donderdag 14 november heeft de Facultaire Studentenraad de pluim uitgedeeld tijdens het overleg van de nieuw opgerichte Faculteitsvereniging. De Faculteitsvereniging bestaat uit de 8 studieverenigingen van de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Dit zijn de VSPA (Psychologie), Mercurius (Communicatiewetenschap), Sarphati (Sociale Geografie en Planologie), Comenius (Pedagogische Wetenschappen, Onderwijskunde en de Lerarenopleiding), SEC (Sociologie), Kwakiutl (Culturele Antropologie), Machiavelli (Politicologie) en Pegasus (Algemene Sociale Wetenschappen).

Zij hebben de handen ineengeslagen om de positie van de studieverenigingen te verstevigen en om de belangen van de studenten te kunnen behartigen als het bijvoorbeeld gaat om de verhuizing naar het nieuwe REC. De studievereniging heeft een belangrijke plaats in het leven van studenten en in het onderwijs. Daarom horen de verenigingen thuis op de Universiteit en is de FSR van mening dat zij een plaats horen te krijgen in het nieuwe gebouw. Deze mening wordt gelukkig gedeeld door zowel studenten als het decanaat.

Bovendien is de FV FMG van groot belang op onze faculteit omdat zij niet alleen de interne binding binnen de opleidingen versterken, maar ook de de binding tussen de verschillende opleidingen binnen de zeer grote en verspreide faculteit. Een voorbeeld hiervan is het FMG feest wat al drie jaar op wen rij met veel succes wordt gehouden.

De FSR FMG vindt het samenwerken tussen de studieverenigingen een ontzettend positieve beweging en steunt haar werk zowel bij de verhuizing als bij het FMG feest dan ook zeker.

Wij willen de FV FMG bedanken voor hun harde inzet en hopen dat we een goede samenwerking kunnen voortzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.