Studentenraad

Feestdagen in de zomer: Summer Schools

Vanochtend werd ik wakker en ik had toch zo mooi gedroomd. Het heerlijk avondje is geweest, Sinterklaas is bezig zijn spullen te pakken (of regelen de Pieten dit alles?) en maakt zich klaar om weer naar Spanje te gaan. Tijdens het schrijven geniet ik nog even na van alle pepernoten die ik heb gegeten; misschien toch maar goed dat dit festijn maar één keer per jaar voorkomt. Ik neem er nog een paar, want ze waren in de aanbieding.

In mijn droom zijn we al wat verder. Er staat een ontzettend mooie boom in de centrale hal van het Science Park, meters hoog en vol met lichtjes en ballen in alle mogelijke kleuren (er is natuurlijk vooral veel paars, want dat is ten slotte de kleur van onze eigen faculteit). Studenten en medewerkers leggen hun verlanglijstjes onder de boom in de hoop hun allermooiste wensen vervuld te krijgen. Volgens mij zag ik zelfs Karen snel een briefje neerleggen voor ze naar haar volgende vergadering moest, ik ben benieuwd wat op haar verlanglijstje staat.

De FSR heeft natuurlijk ook genoeg wensen. Van AGV vermoed ik dat ze verlengsnoeren op hun lijstje hebben staan, want met al die laptops kun je niet genoeg stopcontacten hebben. Reglementen wil altijd om de hoogte blijven van alle wetten en regeltjes, dus die hebben vast een zeker de laatste editie van de Wet hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (door ingewijden de WHW genoemd). Taakgroep PR zit ook bij de boom, met hun laptops op schoot en stapels papier om zich heen zijn ze druk bezig alle resultaten van de Sinterklaasenquête te digitaliseren. Ik hoop dat ze zelf nog even de tijd hebben om een verlanglijstje in te leveren.

De zomer is dé tijd tijd om leuke dingen te doen; er zijn niet zoveel feestdagen dus je moet er zelf wat leuks van maken. Ik zag het al helemaal voor me: bèta summer schools, georganiseerd voor en door mensen van onze FNWI. Een paar weken in de zomer waar mensen met verschillende achtergronden en disciplines bij elkaar komen om kennis te vergaren en uit te wisselen, en na te denken over allerlei onderwerpen die ons bezighouden. In het gras zitten groepjes verspreid, druk te discussiëren over struikelblokken in het verkrijgen van een duurzame maatschappij en welke oplossingen we daarvoor kunnen aandragen. Ondertussen zijn de biologen zijn druk bezig in Anna’s Tuin waar alles weeldig groeit en bloeit. In het robolab zijn mensen druk aan het nadenken over hoe je robots met bewustzijn bouwt. Na de posterpresentaties over zo duurzaam mogelijke brandstofcellen drinken we nog even een biertje bij de Polder.

Ik werd gewekt door twee hongerige katten, dus hoe het verder gaat met deze droom weet ik niet… maar het beste dat je kan doen om dromen werkelijkheid te laten worden, is er hard aan te werken, dus daar ga ik nu mee verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.