Hoe kom ik in de raad?

De FSR FNWI wordt ieder jaar democratisch gekozen door alle studenten op de faculteit. Om mee te kunnen doen aan deze verkiezingen moet je je aansluiten bij een bestaande studentenpartij of je kan een nieuwe (eenmans)partij oprichten. Er zijn momenteel twee partijen actief op het Science Park, Lief en SLAAFS. Meer informatie over je aansluiten bij deze partijen kun je vinden op de website van Lief en SLAAFS.

Je kan een eigen partij beginnen door kandidatenlijst op te stellen die vervolgens door vijf studenten van de FNWI ondertekend moet zijn, deze personen mogen niet zelf op de lijst staan. Verder moet iedere persoon op de lijst een bewilligingsverklaring invullen waarin je aangeeft daadwerkelijk op de lijst te willen. De kandidatenlijsten moeten vervolgens bij het Centraal Stembureau ingeleverd worden in april. Deze documenten en meer informatie is hier te vinden.

De partijen voeren vervolgens in mei een week lang campagne. Tijdens deze week staan de partijen die meedoen op de FNWI, in de centrale hal waar ze zoveel mogelijk stemmen proberen te werven onder de studenten. Een paar weken na de campagneweek krijgen alle FSR’en en de CSR van de UvA op een centraal moment te horen welke partijen genoeg stemmen hebben gekregen om een zetel te veroveren in  hun FSR of de CSR. Ben jij geen lijstduwer, heeft je partij genoeg stemmen voor een of meerdere zetels op de FNWI en heb jij genoeg persoonlijke stemmen dan ben jij onderdeel van de nieuwe FSR FNWI en begint je inwerktraject dat jou moet voorbereiden op je raadsjaar.