SR

Studentenraad

Gezamenlijke Vergadering stemt niet in met plannen voor de AFS

Het voorgenomen besluit tot het fuseren van de bèta-faculteiten van de UvA en de VU is na een zeer hectische dag door de Gezamenlijke Vergadering, de COR en de CSR, verworpen.

De vergadering begon om 11:00, maar werd gelijk geschorst vanwege nieuw ingekomen stukken van het College van Bestuur (CvB). Na urenlang intern overleg over de nieuwe toezeggingen van het CvB, werd de GV om 15:00 hervat. Bij de vergadering waren zo’n honderd geïnteresseerde, betrokken studenten, medewerkers en bestuurders aanwezig. Studenten hadden grote spandoeken meegenomen en er was ook veel pers in de zaal. Louise Gunning, voorzitter  van het College van Bestuur en Emma Boumans, voorzitter van de Facultaire Studentenraad FNWI, schoven aan in de vergadering om vragen te beantwoorden van de leden van de CSR en de COR. Mevrouw Gunning deed nog een aantal extra toezeggingen.

Toen de gasten de vergadertafel hadden verlaten, volgde een discussie over de extra toezeggingen van het CvB. Vervolgens konden alle CSR- en COR-leden een stemverklaring afleggen. Daarna werd er gestemd door middel van briefjes. Het resultaat is dat er twaalf CSR-leden tegen hebben gestemd en twee CSR-leden voor. Bij de COR was de verhouding anders: negen leden voor, één tegen en drie onthoudingen. Daarmee heeft is het voorgenomen besluit van het CvB door de Gezamenlijke Vergadering verworpen en mag het CvB niet verder met het uitvoeren van de plannen voor de AFS. In januari gaan de CvB’s van de UvA en de VU in gesprek over hoe ze nu verder willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.