Studentenraad

Het beleidsplan

Veel besturen van organisaties maken aan het begin van het jaar een beleidsplan op. Hierin wordt het beleid voor een bepaalde periode beschreven, vaak aan de hand van doelen en middelen. Op die manier is het voor iedereen duidelijk wat het bestuur in de aangegeven periode wil bereiken en hoe het van plan is om dat te bereiken.

Ook de facultaire studentenraad van de FNWI schrijft een beleidsplan. Hoewel dit niet verplicht is en niet alle facultaire raden dit doen, heeft het schrijven van een beleidsplan voordelen. Zo is het een geschikt moment om na te gaan denken over de verdeling van dossiers. Ook dwingt het iedereen om een plan voor de lange termijn te schrijven, waardoor automatisch ook een soort visie ontstaat. Daarnaast helpt het de raad om onderling duidelijkheid te verschaffen.

Het beleidsplan van de FSR FNWI van collegejaar 2014-2015 is hier te vinden. Het bestaat uit een voorwoord van de voorzitter, gevolgd door een hoofdstuk per taakgroep. Iedere taakgroep beschrijft de belangrijkste zaken die dit jaar behandeld zullen worden in de raad. Op die manier is het beleidsplan voor de raad dus ook een goede manier om halverwege het jaar te evalueren. Ook vormt het beleidsplan de basis voor het jaarverslag.

De raad schrijft een beleidsplan niet enkel om het op de website te plaatsen en om zelf te gebruiken. Gezien we trots zijn op het resultaat, zal het vanavond (27 oktober) gepresenteerd worden op de constitutieborrel van de FSR FNWI, die plaatsvindt in de Brainwave (de studentenbar bij C0.05). Het officiƫle gedeelte met onder andere de beleidsplanpresentatie zal om 17.00 uur beginnen. Vanaf 19.00 uur zijn alle studenten van de FNWI uitgenodigd om, onder het genot van een drankje, kennis te komen maken met de facultaire studentenraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.