Studentenraad

Het zwaard van Vrouwe Justitia

Jazeker, in deze blog is taakgroep reglementen aan het woord. Wend uw blik niet bij voorbaat van het scherm. Sterker nog, spits de oren en sper de ogen wijd open. Wij zijn geen suffe boekenwurmen of pietlutterige juristentypes. Wij zijn, volgens onszelf, de basis van het raadswerk. Wat men ook wenst te veranderen, wat men ook wenst aan te vechten, zonder het zwaard van Vrouwe Justitia aan uw zijde, vecht u als een lammetje tegen een gladiator.

Taakgroep reglementen vindt haar geluk in het bestuderen van het de OER (Onderwijs en Examenreglementen) en het analyseren van regels omtrent het BSA en de additionele kwalitatieve toelatingseisen voor masters (AKT’s). Veranderingen in de zojuist genoemde regelconstructies worden door ons bekeken en het is onze taak om eventuele mankementen aan te kaarten bij het faculteitsbestuur. Daarnaast zijn wij als ‘wandelend wetboek’ op de hoogte van de rechten en plichten van studenten en zien wij erop toe dat regelgeving in lijn is met het studentenstatuut (daarin staan namelijk jullie rechten en plichten vermeld J).

“Ja, ja! Doen jullie nog meer dan pseudo-literaire blogs typen en het zogenaamd ‘bestuderen’ van de regelgeving?”, horen wij jullie denken. “Jazeker!”, antwoorden wij. Taakgroep reglementen is de afgelopen drie weken op bezoek geweest bij de drie directeuren van de Graduate Schools binnen de FNWI om te praten over AKT’s. We hebben dankzij deze gesprekken een beter beeld gekregen van de plannen rondom AKT’s. Stap gerust de raadskamer (A1.26) binnen wanneer je benieuwd bent naar onze bevindingen. Daarnaast hebben wij nagedacht over de opleidingscommissies (OC’s) met dhr. Patrick Faassen. Patrick werkt aan een verbeterplan wat dit collegejaar aan het faculteitsbestuur wordt voorgelegd. Vanuit taakgroep reglementen is het voornamelijk interessant dat alle opleidingscommissies recht hebben op training, maar wat voor training hiermee precies bedoeld wordt, wordt niet nader gespecificeerd. Taakgroep reglementen wil dat het ‘recht op training’ in de praktijk ‘recht op nuttige en voldoende training’ betekent. Wat dát dan weer inhoudt, weten wij ook nog niet.

Tenslotte nog enkele punten waar taakgroep reglementen nog niet aan begonnen is, maar die op de planning staan. Wij zijn erg benieuwd naar jullie mening over deze onderwerpen!
– Het betrekken van masterstudenten in medezeggenschap. Hoe kunnen wij dit bereiken?
– Aanvullende kosten (boeken, labjassen, loepjes, excursies e.d.) bovenop het collegegeld. Wisten jullie dat €634 de richtlijn is binnen de UvA? Ga je daar overheen? Laat het ons weten!

Mail naar fnwi@studentraad.nl, loop langs (A1.26) of schrijf een gefrankeerde brief in Times New Roman!
FSR FNWI Taakgroep Reglementen
Science Park 904
1098 XH Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.