SR

Studentenraad

Honourskader UvA VU

De UvA en de VU werken al langere tijd samen bij de honours programma’s. Zo zijn er honoursvakken die je zowel als UvA en VU student kunt volgen. De UvA en de VU hebben nu een Honourskader vastgesteld, waarbij die samenwerking nog intensiever wordt en het beleid omtrent de honours programma’s nog meer wordt geüniformeerd. Het doel hiervan is een minimale kwaliteitseis voor de honoursvakken te kunnen garanderen, en het merk “UvA-VU honours” te kunnen versterken.
De CSR vindt het vooral belangrijk dat er nog vrijheid is voor de opleidingen en faculteiten om, waar nodig, van het kader af te kunnen wijken. De CSR ziet onderwijs, en vooral honours en excellentieonderwijs, als maatwerk. Mocht een opleiding of faculteit inhoudelijke redenen hebben om van het kader af te willen wijken, doordat er bijvoorbeeld voor een honoursvak geen cijfer wordt gegeven, de in-en uitgangseisen anders zijn of er een andere selectieprocedure voor toelating tot het honoursprogramma is, dan moet dit volgens de CSR zonder problemen kunnen.
Gelukkig is hier ook ruimte voor in het kader, aangezien het een niet-bindend kader is en faculteiten dus kunnen afwijken. Heb jij nog ideeën over jouw honoursprogramma, of vakken waarvan je niet wilt dat die veranderen? Stuur dan een mailtje naar jouw facultaire studentenraad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.