Studentenraad

Instemmingsrecht op 'joint programmes'

Instemmingsrecht op ‘joint programmes’

In het Bestuurlijk Overleg tussen de FSR en de decaan van de FNWI is toegezegd dat de FSR instemmingsrecht krijg als studenten (een substantieel deel van) het programma van hun opleiding samen met studenten van een andere universiteit gaan volgen. Over de verdere invulling van deze afspraak wordt overlegd.

Tot nu toe had de studentenraad alleen instemmingsrecht op de aanvraag van joint degrees, gezamenlijk gegeven opleidingen die formeel gezien één opleiding zijn. In de praktijk bleek echter dat er ook zonder een joint degree intensieve samenwerking en een gezamenlijk aanbod van opleidingen mogelijk is. De studentenraad wil ook bij deze vorm van samenwerking graag serieus betrokken worden, namelijk wanneer een deel van het curriculum verzorgd wordt door een andere universiteit. Deze zogenoemde ‘joint programmes’ zijn echter nergens wettelijk gedefinieerd.

Hoe veel vakken moeten gezamenlijk gegeven worden voordat sprake is van een ‘joint programme’? Of gaat het om een deel van het onderwijs dat op een andere locatie gegeven wordt? Is er een ‘joint programme’ als docenten uitgewisseld worden?

Een nieuwe stap is dus gezet in het betrekken en formaliseren van de medezeggenschap bij de samenwerkingsplannen met de VU. Over de precieze inhoud van deze stap wordt nog wat langer gesproken worden door de FSR’en van de FNWI (UvA), de FALW en FEW (VU), samen met de decaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.