Studentenraad

Interview: Decaan Karen Maex

Zomer betekent: Tijd voor zomerspecials! Op de site van de studentenraad zullen gedurende de hele zomer interviews verschijnen met bekende Science Parkers. De spits wordt afgebeten door niemand minder dan decaan van de FNWI Karen Maex. Lees het interview hieronder.

  • Hoe is het gesteld met de FNWI?

De FNWI doet het goed. We zijn blij met de groeiende studentenaantallen. De maatschappij heeft meer afgestudeerden in de bètadisciplines nodig. Onze opleidingen zijn aantrekkelijk. Dat geldt ook voor de nieuwe opleidingen.
Ook zijn we trots op de kwaliteit van ons onderwijs en het talent van onze studenten. Dat blijkt onder andere uit onderwijsevaluaties en de stijgende onderwijsrendementen. Maar ook het feit dat de eerste én de tweede prijs van de UvA-scriptieprijs dit jaar zijn gewonnen door FNWI-studenten laat zien dat de FNWI het goed doet.

  • Hoe vindt u de medezeggenschap op de FNWI?

De betrokkenheid van studenten is zeer groot. Dat engagement vind ik heel belangrijk en waardevol. We kunnen veel van elkaar leren. De kwaliteit van onderwijs is onze gezamenlijke doelstelling. Die betrokkenheid merk ik overigens niet alleen bij de studentenraad, ook de studieverenigingen voelen zich erg verbonden met het reilen en zeilen op de faculteit, van sociale tot en met onderwijsinhoudelijke zaken.

  • Wat wilt u aan de raad van volgend jaar meegeven?

Het is belangrijk dat we de dialoog de komende jaren verderzetten en nog versterken. In de huidige samenleving is stilstaan geen optie. We zullen samen de juiste balans moeten vinden tussen behouden wat goed is en vernieuwen. Dat is altijd een uitdaging.

  • Wat zullen het aankomend jaar de belangrijkste thema’s op het gebied van onderwijs worden?

We hebben de laatste maanden de visie voor de toekomst besproken. Dit moeten we nu samen meer uitdiepen. We zijn in volle gesprek en discussie over de onderwijsvisie. Een sterke onderwijsvisie maakt ons ook sterker in de Amsterdamse samenwerking. Daarnaast zijn we natuurlijk altijd bezig met het versterken van ons onderwijs. We leren van de evaluaties op vak- en opleidingsniveau en pakken verbeterpunten uit de Nationale Studenten Enquête op. Op het gebied van onderwijs zijn dat aankomend jaar onder andere de aansluiting op de beroepspraktijk en de terugkoppeling uit onderwijsevaluaties.

  • Wat is u tot nu toe het meest opgevallen op de FNWI?

Dat het een dynamische faculteit is die zeer trots is op haar positie in het landschap. Die positie kunnen we in goede samenwerking verder uitbouwen. We maken iets moois van Amsterdam. Want Amsterdam is met haar vrijheidsdenken, haar kritisch denkvermogen, haar cultuur en creativiteit in de geschiedenis een voortrekker geweest. Laten we ook die voortrekkersrol innemen met de Amsterdamse Bèta’s en zo inspelen op haar prachtige reputatie als wereldstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.