SR

Studentenraad

Ken uw bestuurder: Atzo Nicolaï

De afgelopen tijd heeft de CSR in verband met de benoeming van de nieuwe rector veel contact met de Raad van Toezicht (RvT), maar veel studenten hebben geen idee wie de RvT-leden zijn. Daarom introduceren wij nu: Atzo Nicolaï.

Atzo Nicolaï (1960) is voorzitter van de RvT van de UvA. Hij maakt dus niet zelf beleid maar controleert het CvB. Atzo Nicolaï heeft een indrukwekkend cv, maar was op zijn middelbare school nog geen hoogvlieger. Hij bleef zelfs twee keer zitten. Hij studeerde Politicologie en Rechten aan de VU. Na zijn studie werkte hij voor verschillende ministeries tot hij in 1998 als VVD-lid in de Tweede Kamer kwam. Hij was Straatsecretaris voor Europese Zaken ten tijde van het referendum over de Europese Grondwet, daarna was hij minister voor Koninkrijksrelaties. Sinds 2011 is Nicolaï directeur van chemiebedrijf DSM Nederland. Naast lid de RvT van de UvA is hij lid van het bestuur van de Vogelbescherming, de Bachvereniging en werkgeversorganisatie VNO-NCW, tevens vervult hij functies voor het Conservatorium Amsterdam, het Bonnefantenmuseum en Chemelot Venture Fund. Wil je net zo’n uitgebreid succesvolle carrière als Nicolaï? Hij heeft nog wel een tip: “Kijk waar je gedrevenheid zit en volg dat tot grote hoogte. Ik heb zelf altijd gevolgd waar ik heel veel zin in had en wanneer dat niet meer zo was, ben ik wat anders gaan doen.”

Ludwig Tuinsma zegt:

Hoe maakt Nicolai geen beleid dan aangezien wat er de afgelopen tijd is gebeurd? Wel tof dat de CSR mensen van informatie wil voorzien, maar hou op met die propaganda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.