Studentenraad

Kosten voor na-inschrijving tentamen worden verlaagd tot €20,-

Tijdens de overlegvergadering van dinsdag 15 april jl. is de Facultaire Studentenraad Rechtsgeleerdheid met de decaan, dhr. Du Perron, overeengekomen dat de kosten voor na-inschrijving worden verlaagd van 40,- naar 20,- euro. De aparte tentameninschrijving wordt mogelijk vanaf september afgeschaft.

Het systeem van na-inschrijving staat al enige tijd ter discussie. De FSR-FdR strijdt al lang voor verlaging, of zelfs afschaffing, van deze kosten als een student zich vergeten is in te schrijven. Nadat de politiek zich hiermee heeft bemoeid, heeft ook de minister uitgesproken dat er geen extra kosten gevraagd mogen worden de tentameninschrijving.
Om deze reden gaat het faculteitsbestuur zo snel mogelijk de aparte tentameninschrijving afschaffen. Er wordt naar gestreefd om een nieuwe procedure met ingang van het nieuwe collegejaar, september 2014, in te voeren. Volgens deze nieuwe procedure is iedere student die zich heeft aangemeld voor een vak, automatisch ingeschreven voor het tentamen. Totdat dit nieuwe systeem is ingevoerd, is de Facultaire Studentenraad van mening dat het voor de student mogelijk moet blijven om zich na de deadline alsnog in te schrijven voor een tentamen. Hierdoor heeft de FSR-FdR ervoor kunnen zorgen dat de kosten voor na-inschrijving tot die tijd worden gehalveerd. De kosten zullen daarom vanaf de komende tentamenperiode in mei 20,- euro bedragen.

De FSR-FdR benadrukt met klem dat het voor studenten alsnog goedkoper en makkelijker is om je wel op tijd in te schrijven. Dus voor de komende tentamenperiode moet je je nog steeds maximaal een week van tevoren inschrijven.

Voor vragen of opmerkingen hierover kun je ons per email bereiken op fsr-fdr@uva.nl, of stuur ons een berichtje op onze Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.