Studentenraad

Laptoppertjes

Veel studenten hebben laptops. Vaak omdat een laptop heel handig is en je zelfs in de trein nog wat artikelen kunt lezen of opdrachten kunt maken, maar voor sommige opleidingen is het ook verplicht. Of dat terecht is, hebben we in het begin van ons raadsjaar nog even in het midden gelaten. Juist omdat laptops studeren gemakkelijker maken wilde de raad nieuwe studenten tegemoet komen door de drempel voor de aanschaf te verlagen.

Studenten hebben in hun eerste jaar vaak hoge kosten. Wanneer je op kamers gaat, moet je verhuizen en vaak nieuwe meubels, vloeren en verf kopen. Daarnaast heb je hoge kosten voor je boeken van het eerste semester. Een laptop kan dan, in combinatie met deze kosten, behoorlijk duur zijn. De FSR zou graag zien dat iedere nieuwe student die een laptop wil aanschaffen, daar de mogelijkheid toe heeft. Om daarvoor te zorgen, zou het goed zijn als je nieuwe laptop in termijnen afbetaald kan worden. Als je elke maand twintig euro laat afschrijven, heb je in drie jaar een mooie laptop afbetaald.

De FNWI heeft 5000 studenten, waar elk jaar veel nieuwe studenten bij komen. Doordat er zo’n grote groep mensen is die gebruik willen maken van een laptop, heb je een goede onderhandelingspositie. De FSR probeert ervoor te zorgen dat daar gebruik gemaakt van kan gaan worden. We proberen niet alleen te zorgen voor het afbetalen in termijnen, ook een optionele verzekering en leenlaptops bij reparatie behoren tot het streven. Door dat te doen kan het studeren voor alle nieuwe studenten een beetje makkelijker worden gemaakt. Via de bibliotheek op Science Park zijn waarschijnlijk vanaf volgend jaar laptops te huur, ook dat kan studeren vergemakkelijken.

Alsnog blijft de vraag of het terecht is dat opleidingen verwachten dat je in het bezit bent van een laptop en van welke andere kosten het redelijk is dat ze bij studenten liggen. We vinden het allemaal heel normaal dat studenten hun eigen boeken kopen, maar waar ligt de grens? Wil jij hierover meepraten, mail dan naar fnwi@studentenraad.nl . Daarnaast ben je altijd welkom in kamer A 1.26.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.