SR

Studentenraad

Leenstelsel ook voor masterstudenten uitgesteld

Naast bachelorstudenten, is het sociaal leenstelsel nu ook voor masterstudenten uitgesteld. Studenten die in 2014 beginnen met hun master hoeven het geld voor hun studie niet te lenen. GroenLinks, de partij die nodig is voor een meerderheid in de Eerste Kamer, wil het leenstelsel pas vanaf 2015 invoeren.

Voor de zomer werd bekend dat minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker het leenstelsel voor bachelorstudenten een jaar uitstelt. De minister heeft GroenLinks en D66 op het oog voor steun in de senaat voor het leenstelsel. Beide partijen zijn voor het stelsel, maar verbinden een aantal voorwaarden aan hun steun.

‘Nu heeft het kabinet een jaar langer om duidelijk te maken waarom het nodig is dat studenten geld gaan lenen. Bovendien kan Jet Bussemaker de tijd gebruiken om geld te zoeken voor het onderwijs’, zo beargumenteert Bram van Ojik vandaag in de Volkskrant.

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) laat in een reactie weten boos te zijn over de wispelturigheid rondom de plannen. “Studenten zitten al maanden in onzekerheid en kunnen geen plannen maken voor hun studie”, aldus LSVb-voorzitter Jorien Janssen. “Wat ons betreft komt van uitstel afstel.”

Lees meer in de Volkskrant en NRC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.